El Parc Astronòmic del Montsec presenta en societat la seva mascota

El seu nom és "Bòlid", un petit meteor que acompanyarà els joves durant les visites

per Redacció, Lleida | 24 de juliol de 2015 a les 12:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La nova mascota amb un grup de visitants Foto: PAM


El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) ja té mascota, es tracta d'en 'Bòlid', un petit meteor que ha estat concebut per acompanyar els joves visitants durant la seva visita a les instal·lacions a més de ser un reclam per cridar l'atenció dels pares sobre la importància de formar els nens en ciència i naturalesa. El PAM està tramitant el certificat d'Equipament Turístic Familiar. El 68% dels visitants del planetari vénen en famílies, davant del 31% dels grups organitzats. Uns 2.500 infants visiten cada any les instal·lacions dins d'una oferta d'activitats educatives diürnes pensades per educar i divertir, amb la projecció de pel·lícules com 'Polaris' que s'ha estrenat avui.


'Bòlid' és un meteorit que acompanya un cometa en el seu viatge per l'Univers. Prop de la Terra cau al territori del Montsec, a Àger (Noguera), i descobreix el Parc Astronòmic on en veure les instal·lacions del Planetari se sent com a casa. Segons el director científic de l'equipament, Salvador Ribes, ''el PAM i totes les seves instal·lacions com el planetari l'Ull del Montsec, el Parc de Telescopis o el recentment inaugurat Observatori-Aula, estan pensats per ensenyar i emocionar amb l'astronomia, que és un coneixement fonamental en la formació de persones amb els valors que fan que la nostra societat progressi''.

Una aposta pel turisme familiar


Durant la presentació de la nova mascota, el vicepresident i conseller de l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Noguera, Carlos García Gómez, ha indicat que el 68% dels visitants de les instal·lacions vénen en família enfront del 31% dels visitants en grups concertats. L'any 2014 el 64% dels visitants van pernoctar almenys una nit en establiments de la zona, fonamentalment petits hotels (41%) i turisme rural (26%) i per aquest any es preveu que l'impacte econòmic del PAM serà prop del milió d'euros, ja que s'està augmentant gairebé en un 30% el nombre de visitants.

El turisme familiar és un segment de mercat al qual el Consell Comarcal de la Noguera s'està dirigint decididament, que complementa l'astroturisme i el de naturalesa i activitats que són les principals ofertes del territori. En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal, Concepció Cañadell, ha explicat que el cas d'èxit del PAM serà exposat al I Congrés Internacional de Turisme Familiar que es farà a Port Aventura durant els dies 12 i 13 de novembre d'aquest any. També ha anunciat que el PAM ha sol·licitat a la Generalitat el certificat d'Equipament Turístic Familiar i que probablement serà concedit en aquest mateix any.

 

 

Participació