Quaranta cabres protegeixen dels incendis l'acadèmia de Talarn

L'exèrcit cedeix terres a l'Ajuntament de Talarn perquè el bestiar pasturi les zones amb major risc d'incendi

Redacció
23 de juliol del 2015
Actualitzat el 24 de juliol a la 1:43h
El ramat pasturarà durant dos anys a l'exterior de l'acadèmia.
El ramat pasturarà durant dos anys a l'exterior de l'acadèmia. | Iban Planiol

El ramat pastura als exteriors de l'acadèmia. Foto: Iban Planiol


Un ramat d'unes quaranta cabres s'encarrega des de fa dos anys de netejar de matolls uns terrenys de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS) de Talarn. Ho fan gràcies a un doble conveni firmat per l'ajuntament amb el ministeri de Defensa, d'una banda, i amb la família propietària dels animals, de l'altra, i que va sorgir de l'aposta del consistori per la gestió forestal i la lluita contra els incendis.

Per Defensa, tot són avantatges. "Els animals ens netegen les zones en les quals tenim risc d'incendis i el benefici és, a més, profitós per al territori", assegura Severo Viñuales, sotsoficial major de l'AGBS de Talarn. Per la seua part, els propietaris de les cabres es trauen uns ingressos extra, segons informava ahir l’edició digital de La Vanguardia.

Així mateix, l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, va explicar que el projecte és molt més ampli i es basa en la gestió forestal, i que també va propiciar la recuperació de camins i fonts del terme municipal perquè la gent gran pogués exercitar-se. A més, va assenyalar, "és una altra manera de col·laborar amb l'Acadèmia i afavorir l'economia d'una família del poble".