Rescaten prop de 90 menors excursionistes a la Vall de Boí i Alins enxampats per una tempesta

Rescaten prop de 90 menors excursionistes a la Vall de Boí i Alins enxampats per trombes d'aigua

ACN
17 de juliol del 2015
Actualitzat a la 1:06h
Dos grups de menors excursionistes sorpresos per trombes d'aigua han hagut de ser rescatats a la Vall de Boí (Alta Ribagorça) i a Alins (Pallars Sobirà). En el primer cas, és un grup d'una seixantena de menors de Saragossa instal·lats a Erill la Vall. Segons ha explicat l'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, havien sortit a fer nit fora del campament i s'han vist sorpresos per la tempesta. Eren a la vora de la carretera i se'ls ha pogut anar a buscar de seguida. Se'ls ha retornat al campament.

En el cas d'Alins el grup era de 28 persones. Acampaven a un quilòmetre del municipi, a la vora del riu, i també els ha sorprès la pluja. Tot i això, podran quedar-s'hi a dormir.Totes dues actuacions han tingut lloc passades les deu de la nit. L'alcalde d'Alins, Josep Maria Lladós, ha explicat també a l'ACN que el campament ha quedat ben remullat per la tempesta, per la qual cosa en un primer moment s'havia pensat que el grup passés la nit a la sala polivalent que hi ha sota l'Ajuntament. Finalment, però, Mossos d'Esquadra i Bombers han supervisat el campament i han determinat que la remullada no ha estat tan forta, per la qual cosa el grup podrà fer-hi nit igualment.

En cap dels dos casos ha calgut lamentar danys persones, i tant l'alcalde de la Vall de Boí com el d'Alins han volgut remarcar que tot ha quedat en un ensurt provocat per unes tempestes inesperades.