Karma Peiró, nova directora de Nació Digital

El diari procedeix a establir una nova configuració de l'equip de direcció i presentarà en els propers dies una nova imatge i noves edicions territorials

Karma Peiró, nova directora de Nació Digital
Karma Peiró, nova directora de Nació Digital | Adrià Costa
Redacció
15 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:53h

Karma Peiró, nova directora de Nació Digital Foto: Adrià Costa


La periodista Karma Peiró (Barcelona, 1968) és la nova directora de Nació Digital, en virtut del nomenament efectuat per l'empresa editora del mitjà, i que serà efectiu en les properes setmanes. En tant que una de les primeres periodistes digitals a la Internet catalana, a la que es va incorporar el 1995, Karma Peiró tindrà la missió de consolidar el lideratge d'audiència del mitjà i aplicar un conjunt d'accions que projectin Nació Digital com un nou i innovador model de diari digital per als propers anys.

A més d'aquest nomenament, s'ha procedit a una nova configuració de l'equip de direcció de les àrees del mitjà, que queda format d'aquesta manera: Jordi Font, director de Negoci;  Miquel Serrabassa, director de Tecnologia; José Manuel Gutiérrez, director d'Operatius i de Nous Formats; Adrià Costa, director de Fotografia i Vídeo, i Arnau Urgell, com a cap de redacció. Aquest equip està integrat per persones formades a Nació Digital, ja que porten treballant al diari entre vuit i dotze anys.

Nació Digitalestrena maqueta i logo

Nació Digital presentarà en els propers dies una nova imatge que inclourà també un nou logotip. L'objectiu és oferir una millor presentació de les informacions i aconseguir reflectir en la portada del diari a gran quantitat de continguts –tant territorials com temàtics- que publica diàriament el mitjà.

Quatre noves edicions territorials

Fidel al seu model de periodisme d'hiperproximitat, Nació Digital obrirà en les properes setmanes quatre noves edicions territorials, ubicades a Badalona, Sitges, la Cerdanya i comarques gironines.

Nous nomenaments

En els propers dies, es completarà l'equip de direcció de Nació Digital amb la incorporació d'un cap d'informació política i de nous professionals en les àrees de Direcció Comercial i de Relació amb l'Usuari.
 
Karma Peiró
Karma Peiró és una periodista especialitzada en Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

L'any 1995 va entrar a treballar a Servicom, el primer proveïdor d'Internet a l'estat espanyol, i des de llavors ha seguit l'evolució dels mitjans en el terreny digital impulsant-hi sempre la part més innovadora del periodisme.

Durant els darrers vint anys ha treballat i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en mitjans com Catalunya Ràdio, La Vanguardia Digital i el 3cat24.cat (el portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio), entre d'altres. Com a periodista digital de la primera onada, va treballar a Web, la primera revista en paper dedicada a Internet (publicada pel Grup Godó) i a la publicació digital en.red.ando. Presidenta del Grup de Periodistes Digitals (GPD), que va marcar història a la xarxa (1999-2001).

També s'ha dedicat amb intensitat a la formació de periodistes, impartint cursos al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a les Facultats de Periodisme de les següents universitats: UAB, UPF, URL, UIC i UVic. Actualment, és professora de periodisme digital de màster i grau a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

És conferenciant assídua de jornades, congressos i debats dedicats a la innovació periodística i a reflexionar sobre com l'ús de les TIC s'introdueix diàriament en la vida de les persones.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha tingut períodes com a "freelance" on ha pogut dedicar-se més a la investigació tecnològica des d'un vessant social. En són alguns exemples, el llibre Las Redes de Telecentros en España. Una historia por contar (2006) –promogut per la Fundació CTIC d'Astúries–, o les Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (JPD) que coorganitza des del 2013. És membre de la Junta de l'Open Knowledge Foundation-es, organització internacional que promou el coneixement obert.  Des de fa deu anys col·labora habitualment amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), com a ponent de temes tecnològics i organitzadora d'esdeveniments relacionats amb Internet. Ha dirigit la coordinació de les comunitats del projecte BarcelonaLab de la Direcció de Creativitat i Innovació de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el 2013.

Tota la seva activitat en les etapes "freelance" l'ha recollit en format entrevista o articles de reflexió al seu blog: http://www.karmapeiro.com.