Quant cobren els regidors del govern de l'Ajuntament de Balaguer?

CiU critica Vidal per l'augment de sous, però sense comptar els tres càrrecs de confiança ni que l'alcalde Roigé cobrava de la Diputació de Lleida

Àlvar Llobet
10 de juliol del 2015
Actualitzat a la 1:15h
Balaguer ja té nou govern
Balaguer ja té nou govern | Benet Gené

El consistori de Balaguer ha estrenat aquest dijous el nou govern municipal. L'executiu local, liderat per Jordi Ignasi Vidal, comptarà amb vuit membres, cinc d'ERC i tres del PSC. Durant el ple del cartipàs, que ha durat poc més de vint minuts, s'han definit les dedicacions i també els sous que percebrà cada regidor, que anirà en funció de les hores de feina que tingui assignades. Els honoraris dels edils es calculen a partir dels 48.000 euros de topall màxim que tindria un regidor amb dedicació exclusiva, una figura que no existeix en el nou govern de Vidal.

Relació de dedicacions i sous anuals en brut

Jordi Ignasi Vidal. Alcalde. Dedicació completa. 50.000 euros.

Gerard Torres. Regidor d'Urbanisme i Governació. 80% de dedicació. 38.400 euros

Ester Guarné. Regidora de Promoció Econòmica. 60% de dedicació. 28.800 euros

Gemma Vilarasau. Regidors d'Esports i de Joventut. 60% de dedicació. 28.800 euros

Lorena González. Regidora de Festes. 50% de dedicació. 24.000 euros

Dels vuit regidors que tindrà l'equip de govern, només cinc tindran un sou ja que n'hi ha tres que han renunciat a percebre honoraris per la feina que desenvoluparan, que tampoc es comptabilitzarà en percentatges de dedicació.

Carlos Garcia. Regidor d'Obres i Serveis. Sense dedicació ni sou.

Joan Biscarri. Regidor de Cultura. Sense dedicació ni sou.

Albert Saiz. Regidor d'Ensenyament. Sense dedicació ni sou.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, assumirà també les carteres d'Hisenda i de Serveis Socials.

Primera enganxada entre CiU i ERC

El primer edil, que ha presidit per primer cop un ple sencer, ha hagut de fer front a les primeres crítiques de CiU, que ha recordat que el govern actual de la ciutat destina 85.000 euros més en sous del que ho feia el govern de Josep Maria Roigé.

La portaveu convergent, Núria Giné, ha criticat Vidal per aquest fet, si bé l'alcalde ha recordat que durant els darrers quatre anys el primer edil convergent va cobrar de la Diputació de Lleida i no del consistori com sí que fa ell. En aquesta tessitura, Vidal ha apuntat també que en aquesta relació de sous que presentava faltava la inclusió dels tres càrrecs de confiança que van ser contractats a inici de mandat per l'ara exalcalde.