El pacte entre PSC i Ciutadans acaba amb la preferència del català a la Paeria

La líder unionista, Ángeles Ribes, assegura que en els propers dies es procedirà a redactar un nou reglament d'usos lingüístics que posarà al mateix nivell català i castellà

Àlvar Llobet
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:19h
PSC i Ciutadans gan segellat el pacte de Cartipàs
PSC i Ciutadans gan segellat el pacte de Cartipàs | Àlvar Llobet

El pacte que han segellat aquest dijous el PSC i Ciutadans comportarà una modificació substancial del reglament d'usos lingüístics de la Paeria de Lleida. Segons ha apuntat la líder de Ciutadans, Ángeles Ribes, a NacióLleida, en els propers dies es procedirà a canviar la normativa per igualar el català i el castellà al mateix nivell. Una de les conseqüències d'aquest nou articulat serà que tota la documentació es lliurarà en dos idiomes, i no com fins ara, que el castellà només figurava als documents si es demanava prèviament.  

Tot i que la líder unionista ha assegurat que l'objectiu del seu partit no és el d'acabar amb la preferència del català sinó "igualar al mateix nivell els dos idiomes", el pacte suposa, de facto, la pèrdua d'aquesta prioritat. Aquest és un dels punts que figura en l'apartat de "compromiss per la lleialtat institucional", una de les tres branques a partir de les quals s'articula l'acord entre socialistes i ciutadans. 

No a l'Associació de Municipis per la Independència 

En aquest mateix apartat s'especifica que el govern municipal "es compromet a no impulsar, recolzar o subscriure la incorporació de Lleida a L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni col·laborar econòmicament amb ella".

Tanmateix, en aquest mateix àmbit els dos partits es comprometen "a no impulsar, recolzar o subscriure cap iniciativa política en el ple municipal que tingui com a objecte subvertir l'ordre constitucional ni dividir els ciutadans de Lleida".