La nova responsable d'Interior a Ponent qualifica de "repte" el nou càrrec

Montserrat Messeguer creu que la situació política és "excepcional"

Messeguer, al centre, amb Miranda i Farré
Messeguer, al centre, amb Miranda i Farré | ACN
ACN
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:53h

L'alcaldessa del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), Montserrat Messeguer, és ja la nova directora dels serveis territorials d'Interior a Ponent. Substitueix Anna Miranda, d'UDC, que ha deixat el càrrec per raons polítiques arran del trencament de CiU i de la dimissió de l'exconseller Ramon Espadaler. Messeguer ha qualificat la nova responsabilitat com un "repte" en el marc, ha dit, d'una situació política "excepcional" a Catalunya.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha anunciat que es recupera el model anterior i que mentre Messeguer serà la responsable d'Interior a la plana de Lleida, properament es designarà un nou responsable d'Interior a l'Alt Pirineu.Montserrat Messeguer ha volgut recordar que la dimissió de Miranda ha estat produïda per una qüestió política, ja que "la feina s'ha fet bé". "Per mi és un repte perquè encara que sigui una feina també administrativa com la que he fet fins ara, és molt diferent", ha reconegut.

A més, ha afegit, "Catalunya està vivint una situació política excepcional". Messeguer és conscient que un dels principals reptes d'aquest nou càrrec és fer front a la situació complicada de perill d'incendi, en què el risc està actualment en 5 sobre 6, perquè la primavera ha estat molt seca.

Per Ramon Farré, el relleu de Miranda és un acte d'"absoluta normalitat" i ha reconegut que la situació "honora" Miranda. Farré ha desitjat tots els èxits a la nova responsable d'Interior a Ponent com ho va fer amb Miranda, de qui ha dit que ha tingut sempre una "bona entesa" i que "ha fet una feina impecable". Farré ha anunciat que amb aquesta dimissió es recuperarà el model anterior en què la demarcació de Lleida comptava amb dos responsables d'Interior, corresponents a les dues regions d'emergències. Així, Montserrat Messeguer serà la responsable d'Interior a Ponent i es designarà properament el responsable d'Interior a l'Alt Pirineu. 

Finalment, Anna Miranda, ha fet una valoració "molt bona i molt positiva" d'aquest temps com a responsable d'Interior a Lleida. A més, li ha desitjat molta sort a la nova directora i ha agraït als dos delegats del Govern a Lleida la seva col·laboració aquest temps. Miranda ha recordat que va decidir deixar el càrrec ja que li va semblar el més "coherent" després del trencament de CiU i de la dimissió del conseller Espadaler. "Ho havia de fer", ha dit.

Messeguer és alcaldessa del Palau d'Anglesola des de l'any 2009 i s'encarrega també de la regidoria de Serveis Social i família d'aquest municipi pla d'urgellenc. Després de la presentació oficial aquest dimarts, Messeguer ha fet una visita a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i el Parc de Bombers de Lleida.

Miranda ha estat responsable d'Interior a Lleida des del febrer de 2013. Va substituir Ramon Solsona i ha estat la primera dona que ha exercit aquest càrrec a la demarcació de Lleida. Entre els assumptes més delicats que ha hagut de gestionar destaca, entre d'altres, el desplegament policial conjunt amb la Guàrdia Urbana de Lleida per atrapar l'apunyalador neonazi que va atacar cinc persones als carrers de la ciutat de Lleida l'any passat.

Miranda també ha hagut de gestionar l'operatiu dels Mossos d'Esquadra que està vetllant contra els delictes en l'àmbit rural, que al seu dia van motivar l'aparició de diversos sometents a municipis del pla de Lleida. Uns sometents que van anar desapareixent amb l'arribada del conseller Espadaler que ja d'entrada va tancar la porta a una regularització d'aquesta figura.