El festival Paupaterres de Tàrrega aposta per potenciar l'espai infantil

El PaupaKids s’alia amb el Club Súper 3 i suma més activitats | La 18a edició del festival compta amb Els Amics de les Arts, Zoo, Soweto, Xeic! i Kepa Junkera

Presentació de la 18a edició del festival Paupaterres de Tàrrega, amb bona part dels implicats.
Presentació de la 18a edició del festival Paupaterres de Tàrrega, amb bona part dels implicats. | ACN
E.P./ACN
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 2:40h

La 18a edició del Paupaterres, el Festival Musical d'Estiu de les Terres de Ponent, oferirà els dies 17 i 18 de juliol a Tàrrega un total de 13 concerts per a tots els gustos i d'estils tan diversos com ara l'ska, el hip hop, el rock i la barreja de sons tradicionals i electrònics, entre altres. Entre els caps de cartell de l'edició 2015 hi figuren noms com Els Amics de les Arts, que presentaran les cançons del seu últim disc en la gira que celebra el seu desè aniversari; Zoo, una de les revelacions de la temporada; Soweto, Xeic! i la Terrasseta de Preixens.

A tot això se li afegeix l'aposta per la música basca i el seu acordió tradicional, la "trikitixa". El divendres 17 de juliol actuarà Esne Beltza, una formació que utilitza instruments tradicionals adaptant-los a ritmes moderns com ara l'ska o el hip-hop. El dissabte serà el torn del músic de folk Kepa Junkera, que portarà al Paupaterres el seu nou treball 'Una petita història de la trikitixa'. Ho farà acompanyat per la formació Sorginak, un grup de noies d'entre 15 i 18 anys especialitzades en polifonia i en tocar l'instrument del pandero.   

Aposta pel "Paupakids", l'espai dels més menuts

El Paupaterres compta, a banda de la seva programació per al públic adult, amb el PaupaKids, un espai dedicat especialment als nens i a les famílies durant la tarda de dissabte, cada vegada més consolidat i amb una personalitat pròpia dins del mateix festival. Enguany, a més, presenta més activitats i una atractiva aliança amb el Club Súper 3, que farà que l'amfitrió de l'espai sigui en Pau, un dels personatge de la família del canal infantil de TV3.

Els més petits també podran gaudir del grup d'animació Ambäukatunàbia i el seu 'Bassal Rock', un espectacle que uneix l'animació musical en directe amb activitats aquàtiques per combatre la calor. Així mateix, també podran pintar-se la cara, participar en un photocall, jugar a la zona de tallers o pujar a l'inflable del Pop del Reciclatge. El preu de l'entrada al PaupaKids és de 3 euros i és gratuïta per als socis del Club Súper 3.  

Música, gastronomia i artesania reuniran 7.000 persones a Tàrrega

Durant els dos dies del Paupaterres, està previst que passin unes 7.000 persones per la capital de l'Urgell, que es convertirà en un punt de trobada per a tot tipus de públics que gaudiran de propostes musicals, gastronòmiques i artesanals. La cita, on es barregen els sons més tradicionals i moderns, està organitzada per l'Associació Paupaterres i l'Ajuntament de Tàrrega, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i la Generalitat.  

L'organització del festival, l'Associació Paupaterres, manté la gratuïtat del festival en la seva major part, complint així un dels seus principals objectius, que és esdevenir un punt de trobada en les nits estiuenques de famílies, joves, melòmans i amics.