Podem utilitza la Fapac per celebrar un acte polític en una escola de Lleida

La formació s'amaga rere l'AMPA de l'escola Ciutat Jardí per demanar permís per fer una jornada de participació sobre el programa electoral de cara al 27-S | Fonts de la Paeria asseguren que no s'hagués cedit el centre escolar d'haver sabut que era per una formació política

Àlvar Llobet
02 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 de juliol a les 15:25h
Membres de Podemos de Lleida, en una manifestació
Membres de Podemos de Lleida, en una manifestació | Arxiu
Podem comença a activar-se de cara a les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya. La formació ha organitzat diverses jornades de participació arreu del país per definir el programa electoral, un procés que s'iniciarà a la ciutat de Lleida el proper dissabte 4 de juliol a l'Escola Ciutat Jardí de la capital del Segrià. No obstant, la petició a la Paeria per utilitzar aquest centre no ha estat tramitada directament per la formació, sinó per l'AMPA de l'escola, que ha utilitzat la pòlissa de responsabilitat civil de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPac) per donar cobertura legal a aquesta jornada emmarcada en el procés participatiu per confeccionar el "programa autonòmic català".

En la documentació presentada al consistori i a la que ha tingut accés NacióLleida, s'especifica que l'activitat que es vol desenvolupar al centre el proper dissabte és "un taller de participació per a famílies" que durarà de les nou del matí fins a les vuit del vespre. Aquesta activitat, però, no ha estat anunciada enlloc.

Fonts de la Paeria consultades per aquest diari asseguren que s'ha donat permís a aquesta activitat ja que es tractava d'una petició feta per una entitat educativa, i que molt probablement no s'hagués avalat aquest tràmit si hagués estat fet pels membres del partit que lidera Pablo Iglesias. Aquest diari ha intentat posar-se en contacte amb el líder del partit, Lluc Capacete.
 

Cartell de la jornada del dissabte