Més de 500 nous sergents, de maniobres al Pallars a partir d'avui

L'exercici "Minerva 2015" és el darrer operatiu de la XL promoció de l'Acadèmia de Talarn abans de la fi del curs | Les operacions es portaran a terme a Aramunt i Salàs de Pallars

Redacció
28 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:27h

Un sergent alumne dispara a un blanc de precisió, en unes operacions el 2013. Foto: Jordi Borràs/ND.


Un total de 547 sergents alumnes de l'Acadèmia militar de Talarn efectuen l'exercici "Miinerva 2015" entre aquest diumenge, dia 28 i el proper dissabte, dia 4 de juliol. Les àrees de les operacions es delimiten a l'entorn d'Aramunt, Salàs de Pallars i la pròpia acadèmia. Aquests militars pertanyen a la XL promoció d'ingrés a l'escala de suboficials, que rebran el seu despatx de sergent el 10 de juliol.

Aquest és el segon any que l'Academia General Básica de Suboficials s'encarrega de la direcció i organització de l'exercici. Segons el programa oficial de l'operació la seva principal finalitat consisteix "fomentar el lideratge mitjançant l'exercici del comandament, i complementar així el nivell d'ensinistrament amb el desplegament d'accions que posn en pràctica els coneixements adquirits". Talarn vol consolidar-se com a centre de referència en la formació dels futurs suboficials de l'Exèrcit de Terra.

Entre les accions concretes que es portaran a terme a "Minerva 2015" s'inclouen pràctiques de situacions en què les unitats es podran trobar quan passin a l'acció, amb especial referència a les seves missions de caràcter internacional.


A més de l'acadèmia del Pallars, també participaran en l'exercici les acadèmies d'Infantería, Caballería, Artillería, Ingenieros y Logística, i es comptarà amb la participació del Centro Nacional de Adiestramiento de San Gregorio (Saragossa); el Regimiento NBQ “Valencia” Nº 1, Brigada de Sanidad; Jefatura de Tropas de Montaña; Brigada Logística, i Fuerzas Aeromóviles del Ejército de Tierra (FAMET).

- Galeria de fotos: Exercici "Minerva 2014". per Jordi Borràs.
- Galeria de fotos: Promoció de suboficials a Talarn 2013, per Jordi Borràs.