L'oposició aconsegueix la supressió de tres càrrecs eventuals de la Paeria

Les figures del coordinador general i de dos tècnics desapareixeran de la nova organització del consistori

per Àlvar Llobet , Lleida, 26 de juny de 2015 a les 00:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una de les reunions dels partits per configurar el nou cartipàs Foto: ACN


Els partits de l'oposició de la Paeria de Lleida han segellat aquest dijous el consens per eliminar del govern d'Àngel Ros tres càrrecs eventuals. Totes les formacions excepte el PP han acordat votar en el ple del cartipàs, que es podria celebrar a finals de la setmana vinent, la reducció de càrrecs, de manera que en aquest mandat no existirà ni la figura del coordinador general ni tampoc la de dos coordinadors tècnics. Aquest ha estat un dels principals punts d'acord pactat per les formacions opositores a Ros en la darrera reunió que s'ha celebrat per acordar l'organització del consistori.  


Tot i aquesta fita, les forces polítiques no s'han posat d'acord en la reducció del nombre de persones que formen el gabinet d'Àngel Ros, que en el darrer mandat constava d'un responsable més quatre càrrecs més. Aquesta estructura de personal no es modificarà en aquesta legislatura.

Ros pot tornar a contractar el seu gendre com a cap de gabinet 


L'alcalde de Lleida podria tornar a contractar com a cap de gabinet José Crespin si així ho considerés oportú, ja que no hi ha una majoria suficient entre els partits de l'oposició que ho eviti. La Crida havia apostat per eliminar la última clàusula del darrer apartat del cartipàs, on s'hi especificava que no podrien accedir a llocs de treball els càrrecs electes de la corporació en primer i segon grau de consanguinitat, "a excepció d’aquells que hagin contret la relació personal amb posterioritat al seu nomenament o que siguin funcionaris de carrera.”

Aquest és el cas de Crespin, que fa dues setmanes va anunciar en una carta que deixava la Paeria per anar a treballar a la Diputació de Barcelona, on hi té la plaça de funcionari.

 

Participació