Els tres alpinistes morts al Kirguizistan estudiaven a Lleida

Les víctimes, entre 18 i 24 anys, formaven part del Centre de Tecnificació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya | Un estudiava INEFC a la capital i els altres dos feien cursos especials a la Pobla de Segur

Redacció
22 de juny del 2015
Actualitzat el 23 de juny a les 0:18h
Imatge dels tres alpinistes
Imatge dels tres alpinistes

Els tres joves alpinistes del Centre de Tecnificació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya han mort a causa d'una allau al Kirguizistan. Les víctimes tenien 18, 23 i 24 anys, segons han explicat fonts de la FEEC a Nació Digital. Els joves estudiaven a la demarcació de Lleida.

Els tres alpinistes morts són Josep "Jos" Cotrina Caballeria, veí de Ripoll de 24 anys i membre del del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiG); Pol Rodríguez, veí de Tarragona de 18 anys i de Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista; així com Àlex Vicedo, d'Ontinyent, de 23 anys i de l'Associació Esportiva Pallars. Rodríguez estudiava INEFC a Lleida mentre que Cotrina i Vicedo cursaven cicles de règim especial a la Pobla de Segur.

Les tres víctimes formaven part d'un grup de nou alumnes del Centre de Tecnificació que realitzaven una estada al país asiàtic acompanyats d'un instructor de la FEEC. La resta de joves alpinistes no estaven en el punt de l'accident i estan sans i estalvis, segons han explicat des de l'entitat.

El sinistre va passar ahir al vespre a la Gelera de Corona, camí del cim Ak-Too, de 4.620 metres d'alçada, al Parc nacional d'Ala-Archa. Concretament es va produir el diumenge 21 de juny a les 22.46 hores (les 18.46 hora catalana).

La FEEC ha informat que a la nit ja han començat els tràmits amb l'ambaixada espanyola més propera, al Kazakhstan, per tal de repatriar els cossos, que aquest migdia ja s'han pogut traslladar a Bixkek, la capital del país