Convergència defineix els diputats provincials i avala Cerdà i Mora d'Unió

El partit fa entrar Latorre per Lleida, Canyadell per Balaguer i Ubach pel Pirineu

Àlvar Llobet
18 de juny del 2015
Actualitzat el 19 de juny a les 11:46h
Imatge d'un ple de la Diputació de Lleida
Imatge d'un ple de la Diputació de Lleida | Diputació Lleida

Convergència Democràtica de Catalunya ja té tancada la llista de diputats que formaran part de la propera legislatura a la Diputació de Lleida. Després d'apostar per Joan Reñé com a candidat a revalidar el càrrec de president, la formació independentista ha tancat ja el grup de noms que presentarà aquest divendres a la Junta Electoral i al qual ha tingut accés NacióLleida. Pel partit judicial de Lleida, els convergents proposen Rosa Pujol, d'Aitona, Jordi Latorre, de Torrefarrera i Josep Ibarz, d'Almacelles.

Pel que fa al partit judicial de Balaguer, CDC deixa caure Josep Maria Roigé i proposarà Concepció Canyadell, actual alcaldessa de Térmens i fins ara presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, càrrec que va assumir a finals del 2014 després de la renúncia de Pere Prat, imputat. Per Tàrrega, repetirà Rosa Maria Perelló, primera edil de la capital de l'Urgell, i per les Borges Blanques, Enric Mir, alcalde del municipi. Pel Pirineu, Gerard Sabarich, de Rialb, Joan Ubach de Tremp i Antoni Navinés, de Vila i Vall de Castellbò, completaran la llista convergent.

Unió aposta per Paco Cerdà i Rosa Maria Mora i CDC els avala

Després del trencament de la federació de CiU, la lupa es posava en l'elecció dels diputats democristians, que, en paraules de Reñé, "havien de tenir clares les sensibilitats del president Artur Mas i de CDC". En aquest sentit, els convergents han avalat la proposta de Paco Cerdà, actual regidor de la Paeria, i de Rosa Maria Mora, alcaldessa d'Anglesola i presidenta del Consell Comarcal de l'Urgell. De perfil proper als independentistes democristians, Mora no està alineada amb la direcció del partit a Lleida, liderada per Miquel Padilla, afí al sector oficialista de la formació.

Cerdà, per la seva banda, no s'ha postulat clarament en defensa de la independència de Catalunya, tot i que tampoc mai tampoc s'hi ha oposat de manera contundent. Que Cerdà hagi estat proposat com a diputat provincial no ha estat massa ben vist per l'aparell del partit a Ponent.