La Noguera torna a patir la pedra

Una calamarsada afecta Balaguer, Cubells i Albesa, municipi que va quedar molt afectat el passat dimarts | Agroseguro estima que la pedregada del dia 9 suposa pèrdues de cinc milions

Redacció
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 8:46h
La comarca de la Noguera ha tornat a patir aquest dilluns els efectes de la pedra després que tot just la setmana passada caigués una pedregada que va afectar diversos camps d'arbres fruiters d'aquesta mateixa comarca i del Segrià. La tempesta d'aquest dilluns no ha estat tan intensa, si bé la pedra barrejada amb aigua ha afectat els municipis de Balaguer, Cubells i Albesa, una localitat que el passat dia 9 ja va quedar molt malmesa per l'efecte de la calamarsada.

Agroseguro comença el peritatge dels danys del dia 9

De fet, en aquest municipi es calcula que un 90% dels camps van quedar afectats, un percentatge que es redueix al 80% a Torrelameu i al 40% a Corbins segons apunta Agroseguro, que aquest dilluns ha començat el peritatge dels danys. En aquest sentit s'estima que la que la pedregada del passat dimarts va afectar un total de 1.600 hectàrees, un fet que va suposar pèrdues de fins a cinc milions d'euros. Préssecs, paraguaians, nectarines i peres són les fruites més afectades per la pedra.

La tempesta d'ahir obligarà els pèrits a anar més lents en la seva tasca ja que caldrà esperar que s'assequin les zones afectades per l'aigua.