ICV denuncia que el Govern treballa de forma «encoberta» pel Consorci Sanitari de Lleida

La formació ecosocialista assegura que Salut ha creat estructures de coordinació i està unificant la gestió "desobeint el mandat del Parlament"

Vilà ha denunciat les praxis del Govern
Vilà ha denunciat les praxis del Govern | Salva Miret
ACN
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:34h

La diputada d'ICV al Parlament, Sara Vilà, ha denunciat que el Departament de Salut "ja ha començat de forma encoberta" el consorci sanitari de Lleida i "tot i que no s'ha creat l'ens jurídic, si que s'estan creant les estructures sense fer-ho desobeint el mandat del Parlament". Així ho ha explicat després de reunir-se amb les juntes de personal dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i de Primària de la demarcació. Vilà també ha denunciat el tancament de llits previst per aquest estiu a l'Arnau, "amb el greuge afegit que al territori de Lleida no hi ha alternativa" ja que els pacients atesos d'urgència seran traslladats al Santa Maria que no compta "amb mateixes instal·lacions i serveis".

Sara Vilà, la secretària d'organització d'ICV, Núria Buenaventura, i altres representants ecosocialistes s'han reunit aquest dilluns amb les juntes de personal dels hospitals Arnau de Vilanova, Santa Maria i de les juntes de Primària dels CAP de la demarcació, per tal de recollir les seves demandes amb l'objectiu de portar-les al Ple monogràfic de Salut que se celebrarà dimecres al Parlament. Vilà ha expressat el compromís d'ICV de "portar la seva veu al Parlament" ja que "ha quedat una diluït pel veto de CiU i ERC a les entitats i professionals i a la marea blanca".  

Una de les denúncies que els professionals lleidatans han tramès a ICV és que "existeixen coordinacions i la mateixa gerència ja està aglutinant la gestió de l'Hospital Comarcal del Pallars, del Santa Maria i de l'Arnau sense el consentiment del Parlament, dels sindicats, dels professionals ni de la ciutadania". Segons Vilà, Salut "ha començat de manera encoberta el consorci i, "tot i que no s'ha creat uns ens jurídic, si que ja s'estan creant les estructures sense fer-ho i desobeint el mandat de la ciutadania".  

ICV reclama que el Govern acati la resolució del Parlament i "desestimi definitivament" la posada en marxa del consorci sanitari de Lleida perquè "ja va quedar prou clar que no s'havia de posar en funcionament". La formació, en canvi, considera positiu que es puguin introduir reformes internes en el sí de l'ICS com ara "unificar les gerències,  treballar de forma unificada i també incorporar GSS dins l'ICS" però "el que no volem és que vagin preparant l'estructura de forma encoberta per al seu consorci sanitari que ha estat majoritàriament rebutjat".