El líder del PSC de Balaguer admet que va votar ERC per obligació

Carlos Garcia assegura que li ha tocat "empassar-se" la investidura de Jordi Ignasi Vidal com a primer edil de la capital de la Noguera i lamenta que els socialistes no l'hagin pogut votar a ell

Àlvar Llobet
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:34h
Carlos Garcia, nou líder del PSC de Balaguer
Carlos Garcia, nou líder del PSC de Balaguer | Benet Gené

La investidura de Jordi Ignasi Vidal com a alcalde de Balaguer ha remogut internament el PSC, que tot i donar suport al candidat d'ERC, ha patit una de les pitjors crisis dels darrers temps. El debat sobre el paper que havien de jugar els tres regidors socialistes en el ple d'investidura ha generat tensions entre el candidat i actual líder del grup municipal, Carlos Garcia, i la direcció del partit, enfrontats en l'assemblea del passat dijous al constatar la divergència d'opinions sobre el full de ruta que havia de seguir el partit de cara a l'elecció del nou alcalde.

Els militants van donar un suport majoritari al canvi d'alcaldia, una opció que Garcia contemplava però que no defensava amb la mateixa contundència. De fet, el que va ser candidat socialista el 24-M no veia amb mals ulls que els edils del seu partit optessin per votar-se a ells mateixos durant el ple del passat dissabte, una possibilitat que va comunicar per escrit a diverses persones del seu entorn. Segons ha pogut saber NacióLleida, Garcia va assegurar que "no ens podíem votar nosaltres mateixos... em toca empassar".

Garcia va acabar votant Vidal com alcalde de Balaguer, però va rebre elogis per part de l'alcalde sortint, Josep Maria Roigé, de CiU, que en el seu discurs de comiat va agrair el tarannà mostrat pel nou líder socialista durant les setmanes posteriors als comicis locals.