Militants d'Unió denuncien irregularitats a la votació de Lleida

Diverses persones asseguren que no han pogut votar perquè no figuraven al cens del partit tot i estar al corrent de la quota | El partit ha tingut una incidència de duplicitat del cens a Lleida i Tàrrega

Àlvar Llobet
14 de juny del 2015
Actualitzat el 15 de juny a les 11:07h
Diversos militants d'Unió s'han queixat aquest diumenge al vespre d'irregularitats en la votació interna del partit a la ciutat de Lleida. Segons ha pogut saber NacióLleida, quatre militants no han pogut votar perquè no figuraven a les llistes del cens tot i que estaven al corrent del pagament de la quota i ningú els havia informat d'aquesta situació. Aquestes persones asseguren que la baixa del partit va ser efectuada el 15 de setembre de l'any passat, i fins avui no n'han tingut constància.

D'altra banda, altres membres del partit s'han queixat de l'elevat nombre de persones que durant el matí han entrat als despatxos de la direcció de la formació demòcrata-cristiana a la capital del Segrià. "Després de fer-ho, anaven directament a buscar la papereta del "Sí", han assegurat a aquest diari.

Els militants de Solsona, en dues llistes

Durant la votació a la demarcació de Lleida també s'ha produït un desajust en les llistes dels militants de Solsona, que figuraven en dues meses, la de Lleida i la de Tàrrega. Un cop alertat d'aquest desajust, comunicat des de Barcelona, s'ha comprovat que cap d'aquestes persones no havia votat dues vegades durant el matí, una situació que s'ha anat vigilant fins que s'ha arreglat la incidència.

Lleida marca la diferència entre el "Sí" i el "No" a Catalunya

Els resultats oficials a la demarcació de Lleida han estat 213 vots per l'opció del "Sí" a la pregunta i 109 pel "no". D'aquesta manera, la diferència és de 104 vots, una xifra que s'assimila a la que s'ha donat a nivell nacional. El "Sí" ha obtingut 1.351 sufragis, i el "No" 1.226. La diferència en aquest cas ha estat de 125 suports.

Castellà diu que de la votació de Lleida se'n parlarà demà amb la direcció 

Un dels líders del partit que defensava el "No", Toni Castellà, ha fet referència a la notícia avançada per aquest diari sobre les pressumptes irregularitats en la votació de Lleida, i ha apuntat que d'aquest tema se'n parlarà demà amb la direcció del partit. "No podem fer bromes sobre això", ha assegurat. 

La JNC demana la dissolució de CiU

Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya han demanat la dissolució de la federació de CiU just després de saber-se els resultats. En un comunicat, la formació demana acabar amb el vincle entre els dos partits que ha durat més de tres dècades ja que "el posicionament d'Unió xoca frontalment amb el programa de govern de la Generalitat, del propi president i del preacord del full de ruta signat per CDC". La JNC també ha fet una crida a aquells militants d'UDC que vulguin treballar pel país sense condicionants.