L'independent Raimon Monterde, nou alcalde de Sort

La capital del Pallars Sobirà posa fi a 24 anys de govern municipal de Convergència i Unió gràcies a un pacte entre Fem Municipi i la CUP

ACN
14 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:22h
Foto de família de la nova corporació municipal a Sort.
Foto de família de la nova corporació municipal a Sort. | ACN

Raimon Monterde, del grup independent Fem Municipi, s'ha proclamat aquest dissabte nou alcalde de Sort gràcies al vot dels dos regidors de la CUP. El pacte de govern entre Fem Municipi i la CUP ha posat fi a 24 anys de govern de Convergència i Unió a la capital del Pallars Sobirà. Monterde ha dit que afronta l'alcaldia amb "responsabilitat i maduresa" tot i tractar-se, la seva d'una formació nova.

Durant la presa de possessió, el nou alcalde ha demanat "tranquil·litat" a aquells que estan en desacord amb el pacte i ha ofert mà estesa a l'oposició per treballar conjuntament pel municipi. Monterde ha finalitzat el seu parlament fent una crida a la "participació ciutadana". Per la seva part, el regidor de la CUP i ja actual primer tinent alcalde de l'Ajuntament de Sort, Baldo Farré, ha dit que governaran per tots els ciutadans i ha convidat a la participació a tots els veïns del municipi.

Tot i tractar-se de dues formacions debutants, els integrants de Fem Municipi i la CUP asseguren sentir-se "totalment preparats" per abordar el lideratge del consistori. Baldo Farré ha destacat que es pretén que l'acció de govern la faci la ciutadania i que els responsables municipals solament en siguin la cara visible.

Com ja va anunciar durant l'oficialització del pacte el passat divendres, Raimon Monterde ha insistit que totes les decisions en prendran conjuntament entre Fem Municipi i la CUP i tindran la mateixa correlació. Monterde ha aclarit, referent al procés sobiranista, que qualsevol acció en aquest sentit estarà liderada per la CUP.
 

L'alcalde entrant, Raimon Monterde i Llàtzer Sibís, alcalde sortint, saludant-se. Foto: ACN


Adéu a 24 anys de govern de CiU a Sort

Amb la investidura de Monterde com a alcalde de Sort, s'acaba amb 24 anys de govern convergent al municipi. Llàtzer Sibís, alcalde sortint de CiU, ha recordat que la seva llista ha estat la formació més votada i ha desitjat "molts ànims i fortuna" en la presa de decisions al nou equip de govern. Sibís ha defensat el paper de l'oposició i ha agraït l'oferiment de l'actual alcalde de participació activa de l'oposició en la presa de decisions i aportació d'idees. 

Fem Municipi va ser el passat 24 de maig la segona llista més votada, amb 4 regidors, per darrera de CiU, que tot i perdre la majoria absoluta, va guanyar les eleccions amb 5 representants. No n'ha tingut prou, perquè amb els seus 2 regidors, la CUP ha esdevingut finalment la clau de govern.