Comença una nova legislatura

Els consistoris es constitueixen aquest dissabte amb la votació als alcaldes

Àlvar Llobet
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:33h
Imatge de les butaques del govern de la Paeria de Lleida
Imatge de les butaques del govern de la Paeria de Lleida | Àlvar Llobet

La legislatura 2015-2019 comença a caminar aquest dissabte al migdia amb la constitució dels nous ajuntaments. Els regidors juraran o prometran el càrrec i votaran els alcaldes que regiran els municipis en els propers quatre anys. A Lleida, Àngel Ros repetirà com a paer en cap, tot i que obrirà una nova etapa on el diàleg i la negociació estaran a l'ordre del dia després de la gran davallada electoral del 24-M, on va perdre 7 regidors. 

On sí hi haurà canvis serà a Balaguer. Jordi Ignasi Vidal, d'ERC, serà el nou primer edil de la capital de la Noguera després d'haver aconseguit la majoria absoluta de vots per desbancar Josep Maria Roigé, de CiU, que avui deixarà de ser alcalde després de quatre anys. El polític republicà serà votat per ERC, PSC, ARA Sí Balaguer i un dels dos regidors de la CUP, que li donarà suport després d'acordar 7 de les 10 propostes de transparència i participació plantejades. No li passarà el mateix a Rosa Maria Perelló, de CiU Tàrrega, que serà investida amb els 8 vots del seu partit i els dos del PSC, que li donaran el seu suport.

A Mollerussa, Marc Solsona serà investit amb tota tranquil·litat després d'ampliar la seva majoria absoluta a 11 regidors, mentre que a Cervera, Ramon Royes negocia "in extremis" la seva reelecció, que li podria facilitar ERC. A la capital de la Segarra, les incògnites es mantindran fins al final.

Qui sí estarà tranquil serà Enric Mir de les Borges Blanques. El convergent va assolir una folgada majoria absoluta que li permetrà governar la capital de les Garrigues sense hacer de fer pactes de govern.