Ros deriva a alcaldia les competències en concessions i contractacions

L'alcalde en funcions proposa augmentar els serveis que depenguin directament del seu departament | La decisió arriba en el context d'una investigació sobre la concessió a la discoteca Larida

Àlvar Llobet
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:59h
Àngel Ros, alcalde en funcions de Lleida
Àngel Ros, alcalde en funcions de Lleida | Àlvar Llobet

L'alcalde en funcions de Lleida, Àngel Ros, vol ampliar la nòmina de serveis que depenguin del departament d'alcaldia en aquesta propera legislatura que s'inicia aquest dissabte. Entre les noves competències que el líder socialista proposa tenir en control directe s'hi troben les de concessions i contractacions, uns serveis que fins ara depenien d'Urbanisme i que, en les operacions de gran calatge, es passaven pel ple municipal. Aquesta decisió de Ros arriba mesos després que s'hagi obert una investigació per la concessió de la discoteca Larida, que està sobre la taula de la Fiscalia Anticorrupció.

Amb aquesta decisió, el paer en cap en funcions es faria amb el control d'unes competències que anirien acompanyades d'altres que tampoc tenia fa quatre anys com la de relacions amb la Sindicatura Municipal de Greuges o el Consorci del Turó de la Seu Vella i el procés de candidatura Patrimoni mundial.

D'altres competències que proposa Ros i que ha tenia el 2011 és el control sobre la direcció superior de la Guàrdia Urbana, protocol i relacions institucionals i la Fundació Pública "Teatre la Llotja".