Duran i Lleida: «Si guanyen els del 'no', ells hauran de dirigir el partit»

El líder d'Unió Democràtica personalitza el debat intern i assegura que "farem un pas enrere" si perden la consulta

Pep Martí
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:40h
Josep Antoni Duran i Lleida en roda de premsa a la seu d'Unió al costat del secretari general, Ramon Espadaler, i la vicepresidenta del Comitè de govern, Joana Ortega
Josep Antoni Duran i Lleida en roda de premsa a la seu d'Unió al costat del secretari general, Ramon Espadaler, i la vicepresidenta del Comitè de govern, Joana Ortega | E.P.

Les cartes cap amunt: Josep Antoni Duran i Lleida, president del comitè de govern d'UDC, no ha pogut ser més clar quan li han preguntat què passaria si guanya el "no" en la consulta interna a la militància del diumenge vinent: "Si guanyen els del 'no', nosaltres els felicitarem, reconeixerem la derrota i farem un pas enrere. Ells hauran aleshores de dirigir el partit".

Ho ha dit en el transcurs de la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu d'Unió per fer una valoració de la campanya del "sí". Duran anava acompanyat del secretari general, Ramon Espadaler, i de Joana Ortega, vicepresidenta del Govern. Aquests dies, en les reunions internes que ha celebrat -(una cinquantena fins al moment-, Duran ja ha explicitat que posa el seu futur polític en joc.

Espadaler, per la seva banda, ha ironitzat amb el posicionament dels sobiranistes: "Ja sabem que per a ells el vot 'no' és un 'sí' a favor del president Mas i de la llista del president. Però per a nosaltres ara no toca parlar de noms ni de llistes, sinó d'idees i conceptes".

Ortega s'ha pronunciat -d'una manera molt emfàtica- en favor de fer "un acte de sobirania d'UDC" aquest diumenge. La direcció jugarà a fons aquests dies la idea que el "no" l'hauran d'administrar els sobiranistes i que Unió ha de defensar la seva sobirania com a partit.