Ipcena diu que els atacs de l'aeroclub són de ràbia, i repta a anar als jutjats

L'activista Joan Vázquez assegura que l'entitat té legalitzats tots els comptes i creu que l'aeròdrom d'Alfés és un punt negre de mercaderia que ha de ser tancat

Àlvar Llobet
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:20h
Joan Vázquez, líder d'Ipcena
Joan Vázquez, líder d'Ipcena | ACN

Joan Vázquez, secretari general d'Ipcena


El secretari general d'Ipcena, Joan Vázquez, no s'ha mossegat la llengua per respondre les crítiques que ha fet el Reial Aeroclub de Lleida, que ha carregat contra l'entitat ecologista pels ingressos que ha rebut en els darrers anys. L'activista assegura que els diners dels quals van disposar durant el 2012 i el 2013 eren fruit "de les activats que ha fet Ipcena com fires, cursos i l'aportació de socis", un fet que considera legal, legítim i que fan altres entitats com Mans Unides o Justícia i Pau.
 
Vázquez creu que les crítiques del col·lectiu són fruit de la ràbia que tenen al veure que han perdut la partida de l'aeròdrom d'Alfés, "que es tancarà en breu", i repta a presentar una denúncia als jutjats si creuen que hi ha alguna irregularitat en els ingressos rebuts, una opció que ha descartat per complet ja que "aquests diners són legals, i ho demostra el fet que ells saben quants diners té la nostra entitat".

El líder ecologista creu que els atacs cap a Ipcena els hi serveix a l'aeroclub per desviar l'atenció sobre el tancament d'aquest espai de vol, alhora que s'ha felicitat per la decisió del Tribunal Suprem ja que "l'aeròdrom d'Alfés és un punt incontrolat de mercaderies". Remarcant el fet que no vol acusar ningú del col·lectiu lleidatà, Vázquez considera que el fet que a Alfès no hi hagi cap duana converteix aquest indret en un "forat negre on s'hi podria descarregar des de droga a diner negre".

Sobre l'enfrontament entre membres d'Ipcena i pagesos de la zona que es va viure diumenge, el secretari general d'Ipcena denuncia insults i amenaces de les persones que esperaven que passés la bicicletada, i acusa directament l'alcalde del municipi d'haver-li dit "fill de puta".