El Reial Aeroclub de Lleida denuncia que Ipcena va ingressar 335.000 euros tot i ser una entitat sense ànim de lucre

Critica que l'entitat ecologista els consideri una "elit privilegiada" i es pregunta d'on han sortit aquests diners

per À.Ll, Lleida | 8 de juny de 2015 a les 02:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'hangar del Reial Aaeroclub de Lleida Foto: Aeroclub de Lleida


El conflicte pel futur de l'Aeròdrom d'Alfés ha generat una nova guerra entre el Reial Aeroclub de Lleida i l'entitat ecologista Ipcena, que lidera l'activista Joan Vázquez. Després de les reiterades peticions de tancament d'aquest espai que ha fet el col·lectiu, aquest diumenge l'aeroclub lleidatà ha respost fent públic un comunicat en el que es denuncia que Ipcena va ingressar en dos anys un total de 337.000 euros en dos anys, el 2012 i 2013, tot i definir-se com una entitat sense ànim de lucre.


El Reial Aeroclub, que ha extret les dades de l'annex financer del col·lectiu ecologista, es pregunta d'on han sortit aquests diners, i els compara amb el pressupost del que disposa el club per aquest 2015, que és de 24.000 euros. En el comunicat es lamenta que "l'entitat ecologista ens descrigui com una elit influent i privilegiada, amb un cortijo a Alfés".

La informació l'ha fet pública l'entitat després de l'enfrontament que han tingut aquest diumenge diversos pagesos i partidaris de l'aeròdrom d'Alfés amb ecologistes, que han celebrat una bicicletada reivindicativa per demanar el tancament d'aquest espai.

 

Participació