El Barça toca el cim del futbol europeu a Berlín (1-3)

Els gols de Rakitic, Suárez i Neymar donen la cinquena Lliga de Campions al Barça, que entra a l'olimp dels grans clubs pentacampions en derrotar la Juventus de Torí a l'Olympiastadion

Els jugadors del Barça aixequen la Champions.
Els jugadors del Barça aixequen la Champions. | UCL
Adrià Soldevila
07 de juny del 2015
Actualitzat a les 2:46h

Un enorme partit de futbol ha coronat el Barça com a pentacampió d'Europa, després que l'equip de Luis Enrique fes una demostració del joc que l'ha portat fins aquesta final de Berlín. Els gols d'Ivan Rakitic i Luis Suárez han fet possible el somni de qualsevol entrenador: aconseguir el triplet en el primer any.

El Barça i la Juventus han sortit exactament com es preveia, amb el conjunt català volent tenir la pilota, pressionant en les primeres línies de la Juve i buscant la porteria contrària mitjançant la construcció i la paciència. Els italians, per part seva, han esperat els blaugrana i s’han limitat a vigilar els moviments dels davanters del Barça, només atacant en base a pilotades llargues a l’esquena de la defensa.

Però tot plantejament ha sofert un sotrac només començar. En la primera jugada d’atac, Neymar ha buscat la pujada d’Iniesta, que amb molta sang freda ha assistit per a que Rakitic afusellés Buffon i aconseguís el primer gol dels blaugrana. Era el minut 3 i l’eufòria ja s’havia desfermat al sector de l’afició catalana.

Obrir el marcador ben d’hora ha donat tranquil·litat a un Barça que s’ha dedicat a tocar amb cautela, arribant a l’àrea de la Juventus de la manera que millor domina, amb la pilota als peus i amb tota la calma del món. L’equip italià només ha pogut contrarestar la bona predisposició de l’equip de Luis Enrique tallant les jugades en sec, cometent fins a 15 faltes en només 45 minuts.

Però el futbol no perdona i en una de les poques arribades de la Juventus, en el minut 54, Morata ha aprofitat un refús de Ter Stegen per marcar a porta buida i tornar a la igualada inicial. L’esforç del Barça per tenir el partit controlat no ha servit de res, el conjunt blaugrana ha hagut de tornar a començar i tornar a ser pacient, amb una Juventus que amb el gol ha crescut en intensitat i en pressió. Fins i tot, els italians han disposat de dues bones ocasions per a fer el segon i d’uns minuts de domini.

I de la mateixa manera que la Juve ha empatat quan menys ho mereixia, el Barça ha fet també el segon en un contraatac portat per Leo Messi i finalitzat per Luis Suárez, aprofitant el rebuig de Buffon al xut del ‘10’. El gol de l’uruguaià ha tornat les coses al seu lloc, després d’uns minuts bojos i després d’haver vist com a la Lliga de Campions no hi ha cap equip incapaç de guanyar el títol.

Luis Suárez celebra el segon gol blaugrana a la final. Foto: UCL

La glòria ha arribat definitivament per al Barça no amb el xiulet final, sinó amb un tercer gol al minut 95, en un contraatac sentenciat per Neymar. Berlín ha deixat un enfrontament en el qual el Barça ha tornat a ser superior al seu rival durant bona part del temps reglamentari i en el qual l'equip blaugrana ha aixecat la cinquena Lliga de Campions.

Juventus FC, 1
FC Barcelona, 3

Juventus:
Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Pirlo, Marchisio, Pogba, Vidal; Tévez, Morata.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 0-1 Rakitic (min.3); 1-1 Morata (min.55); 1-2 Suárez (min.68); 1-3 Neymar (min.95)