S'obre el ball del cartipàs

Els partits inicien la negociació per modificar l'organització interna de la Paeria | L'entrada de nous partits obliga a Ros a deixar llast en càrrecs de confiança i en la junta de govern local, fins ara controlada pel PSC

Àlvar Llobet
05 de juny del 2015
Actualitzat el 06 de juny a la 13:46h
Imatge d'arxiu dels representants dels partits de Lleida
Imatge d'arxiu dels representants dels partits de Lleida | Salva Miret

L'alcalde en funcions de Lleida, Àngel Ros, és conscient que l'estructura municipal de la Paeria ha de canviar després dels resultats del 24-M, que han obert el consistori a quatre grups polítics més dels que hi havia fins ara. El primer gest del candidat socialista, el d'oferir als grups la presidència de les comissions informatives i els consells territorials, no ha acabat de convèncer ningú, de manera que es preveu inevitable una llarga negociació per definir la nova estructura consistorial. L'argument al no a aquesta proposta de Ros ha estat unànime: "Falta diàleg".

A partir d'aquest divendres el podran tenir, perquè Ros presenta aquesta tarda als partits la seva proposta del nou cartipàs, el document on es concreta l'estructura municipal. En ell s'hi ha de veure, per força, una reducció dels càrrecs de confiança i dels assessors, ja que el panorama polític de la Paeria ha canviat per complet. Ángeles Ribes, de Ciutadans, dóna per descomptat que l'estructura de càrrecs haurà de canviar després del 13 de juny. D'aquesta manera, es dóna per segur que Ros donarà sortida a diversos dels càrrecs de confiança, si bé aquesta només serà una de les condicions que imposaran la resta de grups per segellar el nou cartipàs.

El PSC perdrà pes en la junta de govern local

La composició de la Junta de Govern és un altre tema que serà abordat per exprés desig de CiU, que aposta per la inclusió de totes les forces municipals en aquest organisme. Segons el líder convergent, Toni Postius, les formacions poden ser-hi representades en proporció a la seva representativitat. El que pretén el candidat de CiU és obrir la Junta, fins ara sota el control de l'alcalde i els regidors del PSC.