S'ajorna la dosi dels sis anys de la vacuna contra la diftèria

Problemes de subministrament obliguen al ministeri de Sanitat a endarrerir la vacunació dels nens de sis anys d'arreu de l'Estat | L'olotí infectat segueix estable dins la gravetat

per Redacció NacióLaGarrotxa.cat, 5 de juny de 2015 a les 10:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sanitat ajorna la vacuna contra la diftèria dels sis anys. Foto: Arxiu ND

   
En ple debat sobre si les vacunes han de ser o no obligatòries i amb el cas de la diftèria a Olot molt present, el ministeri de Sanitat s'ha vist obligat a endarrerir la dosi de la vacuna contra la diftèria que es posa sistemàticament als infants de sis anys d'arreu de l'Estat. El motiu, segons explica el Consell Interterritorial de Salut, és que els laboratoris que les fabriquen no disposen de tots els elements per fabricar la vacuna contra la tos ferina, que s'injecta conjuntament amb la de la diftèria i el tètanus. 

Des de fa unes setmanes, molts dels pares que volen administrar la vacuna als fills de sis anys es troben que el pediatre no els la pot posar perquè no n'hi ha suficients de disponibles. Els responsables no s'atreveixen a fer pronòstics de quant de temps es trigarà a poder-ne tornar a fabricar i, per tant, a reprendre de nou el calendari de vacunacions.


Des del ministeri recorden que els nens de sis anys ja han estat vacunats contra la diftèria als 2, 4, 6 i 18 mesos i, per tant, ja estan immunitzats. De fet, la vacuna als sis anys serveix per mantenir l'efecte a llarg termini. De tota manera, si la situació s'allargués sospesarien la possibilitat d'administrar la vacuna contra la diftèria sense el preparat que actua contra la tos ferina. 

Rajoy agraeix al primer ministre rus el medicament


Mentrestant, a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, l'olotí de sis anys segueix estable dins la gravetat a la unitat de cures intensives. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha enviat un telegrama al primer ministre rus, Dimitri Medvédev, donant-li les gràcies per la celeritat amb la què han enviat el tractament contra la diftèria. Rajoy agreix la "ràpida i eficaç ajuda prestada per les autoritats russes, i molt especialment pel seu ambaixador a Madrid i el Consulat General a Barcelona". 
 

Què és la diftèria: contagi, símptomes i vacunes

Calendari català de vacunació 

 

Participació