Muriel Casals critica l'ambigüitat d'Unió i demana una pregunta clara

La presidenta d'Òmnium Cultural considera que la sanció per la xiulada a l'himne espanyol és "absurda i exagerada"

À.Ll / ACN
04 de juny del 2015
Actualitzat a les 0:38h
Muriel Casals ha estat a Lleida aquest dimecres
Muriel Casals ha estat a Lleida aquest dimecres | ACN

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha lamentat aquest dimecres des de Lleida que la pregunta que la direcció d'UDC vol plantejar a la militància de la formació el pròxim 14 de juny sigui poc clara. Casals ha interpel·lat els màxims dirigents de la formació demòcrata-cristiana assegurant que "el que ara necessitem és aclarir si voleu que a partir del 27-S hi hagi una majoria al Parlament per iniciar els passos cap a la independència o no".

Tot i que ha remarcat que no li pertoca a ella valorar el que fan els partits polítics, la presidenta d'Òmnium ha defensat que "cada partit polític necessita tenir clar si està o no està a favor de la construcció d'un nou estat".

La sanció a la xiulada, "absurda i exagerada"

D'altra banda, Casals ha considerat "absurd i exagerat" que es vulgui sancionar la xiulada a l'himne espanyol. "A la societat, en els espectacles i en l'esport, a vegades s'aplaudeix i a vegades es xiula, és la forma d'exterioritzar l'aprovació o el rebuig" i " és evident que hi ha un rebuig àmpliament majoritari a l'himne espanyol tant per part de catalans i de bascos, que són els que estaven a l'estadi", ha defensat Casals. "Sancionar perquè penses diferent que el govern espanyol és una mica estrany", ha sentenciat.