La prova del delicte d'Ausàs

El documental "Contraban", de TV3, mostra per primer cop imatges del tràfic que feia l'exconseller de Governació

Àlvar Llobet
03 de juny del 2015
Actualitzat el 04 de juny a les 0:01h
Imatge de Jordi Ausàs carregant paquets en un garatge
Imatge de Jordi Ausàs carregant paquets en un garatge | TV3

El reportatge que aquest dimarts ha emès TV3 sobre l'activitat de Contraban al Pirineu ha mostrat, per primer cop, imatges de l'exconseller de Governació de la Generalitat, Jordi Ausàs, carregant caixes de tabac en un vehicle. Per aquests fets, l'expolític d'ERC ha estat condemnat a quatre anys de presó.
 

Ausàs, al garatge on feia el contraban Foto: TV3


El tribunal Suprem va assegurar que era "patent" que Ausàs -que també va ser alcalde de la Seu d'Urgell- tenia assignat un paper de "particular rellevància" dins d'un grup de contraban. Les proves evidencien que va acudir en 22 ocasions al garatge que s'utilitzava com a base d'avituallament del tabac de procedència il·legal des de finals de maig al 10 de juliol de l'any en què es va fer la investigació.

L'actual alcalde de la Seu, decebut amb TV3

L'actual alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha lamentat aquest dimecres mitjançant el seu compte de Twitter l'enfocament que TV3 li ha donat al reportatge sobre el contraban, i ha assegurat que "La Seu és molt més que tot això".
 

Molt decebut enfocament #ContrabanTabacTV3. #laSeu és molt més que tot això i us ho vaig explicar. La pràctica del contraban és minoritària!

— Albert Batalla (@albertbatalla) junio 2, 2015