Quatre escoles rurals de Lleida atendran infants de 0 a 3 anys a partir del curs vinent

Ensenyament engega una prova pilot per garantir el servei d'escola bressol a les famílies i evitar que s'hagin de traslladar de municipi

Irene Rigau, consellera d'Ensenyament
Irene Rigau, consellera d'Ensenyament | ACN
ACN
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:55h

Les escoles rurals de Vinaixa, Maials, Isona i Pallargues, dels serveis territorials de Lleida, tindran a partir del curs vinent un grup de llar d'infants, previsiblement, entre 4 i 6 nens i nenes entre 0 i els 3 anys. És una prova pilot que ha engegat el departament d'Ensenyament dins un pla d'innovació de les escoles rurals, que persegueix l'objectiu de donar un servei més a les famílies dels pobles petits i evitar que s'hagin de traslladar de municipi per portar els fills a l'escola bressol.

El nou projecte preveu que la direcció pedagògica d'aquesta etapa educativa depengui de l'escola rural, i per tant, del Departament, però en canvi, l'ajuntament del municipi es farà càrrec de l'educador que atendrà aquest grup de nens, tal i com passa a les llars d'infants municipals. La consellera ha dit que és una nova modalitat ''sostenible i pedagògica'' que permet estendre l'escola bressol arreu del territori per tal que les famílies trobin a les poblacions ''per petites que siguin, un servei molt desitjat''.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins d'un seguit de mesures que ha aprovat el Govern per impulsar la innovació i la qualitat a l'escola rural de Catalunya. Actualment, 278 escoles estan qualificades de rurals, i s'agrupen en 88 zones que comparteixen alguns mestres especialistes. En total, 1.441 mestres i 314 mestres itinerants atenen 11.048 alumnes, amb una ràtio resultant, per tant, de 7,6 alumnes per professor.