La CUP de Balaguer votarà ERC a canvi de més transparència i participació

La formació es reuneix aquest dimarts amb els republicans, que necessiten també el PSC per obtenir l'alcaldia

Àlvar Llobet
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:50h
Carles Mateu, de la CUP, i Jordi Ignasi Vidal, d'ERC
Carles Mateu, de la CUP, i Jordi Ignasi Vidal, d'ERC | Àlvar Llobet

Les converses per concretar la votació d'investidura del nou alcalde de Balaguer continuen amb el focus centrat en les possibilitats d'ERC per assolir els nou vots que li donin la majoria absoluta. Aquest dimarts, els representants de la formació republicana es reuneixen amb la CUP, força que ja va negar el vot a CiU, com va avançar NacióLleida, i que compta amb dos regidors. En la trobada, els interlocutors de la CUP plantejaran diverses condicions per votar Jordi Ignasi Vidal el 13 de juny.

Fonts del partit asseguren que ERC tindrà el vot de la CUP si s'accepten els punts que posaran damunt de la taula i que es substancien en un canvi de política pel que fa a dos grans blocs. Transparència i participació ciutadana. El cap de llista, Carles Mateu, ha indicat que les proposes del seu partit van en aquesta línia i en la tessitura del que ha defensat la formació durant la campanya electoral.

El partit ha fonamentat un discurs que ha pivotat en la defensa d'una transparència financera i en la negativa a demanar crèdits per finançar el consistori, i en l'aplicació d'uns mecanismes de participació que facin possible les consultes ciutadanes.