Ros cedeix a l'oposició el poder a les comissions i als Consells Territorials

El líder socialista assegura que les formacions tindràn més representació, també, en els Consells Escolars

Àlvar Llobet
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:03h
Àngel Ros durant la roda de premsa aquest divendres
Àngel Ros durant la roda de premsa aquest divendres | Àlvar Llobet

L'alcalde en funcions de Lleida, Àngel Ros, ha mogut fitxa aquest divendres per equilibrar les forces polítiques a la Paeria que van sortir del 24-M. El polític socialista ha anunciat quatre mesures que suposen una cessió de poders als grups de l'oposició representats al consistori i que, segons ell, "suposa una proposta radical i innovadora". 

Ros ha apuntat, com a primera mesura, que cedirà les presidències i les vicepresidències de les comissions informatives als partits de l'oposició, una decisió que s'ha pres, ha dit, per garantir la governabilitat del consistori. De les sis que hi ha ara, Ros ha assegurat que "es reduirà aquest número a tres o quatre", i que els presidents escollits ho seran durant tot el mandat i que es decidiran "d'acord amb la representativitat de cada grup". 

Altres mesures que ha apuntat Ros són les de donar representativitat als edils de l'oposició en els 13 Consells Territorials i en les regidories de zona amb voluntat que tinguin presència a la ciutat. La darrera decisió que ha anunciat l'alcalde electe ha estat la de donar les presidències dels Consells Escolars als representants dels partits que estaran a la bancada de l'oposició a partir del 13 de juny. 

"Un pacte de govern potser després del 27-S"

Ros ha reconegut que el seu partit no ha estat capaç d'aconseguir un pacte de govern amb alguna altra força política, si bé ha deixat oberta la possibilitat a tornar a parlar d'aquesta qüestió després de les eleccions al Parlament de Catalunya i al Congrés espanyol. El líder socialista ha marcat aquestes dues conteses electorals com "els dos moments" que poden canviar el rumb política de la legislatura.

Menys regidories i càrrecs de confiança 

El líder socialista ha apuntat que la reducció de regidors del PSC obliga a "compactar" el nombre de regidories degut a que la quantitat de regidors ha davallat a gairebé la meitat. En aquesta tessitura, el paer en cap electe ha indicat que hi haurà també una reestructuració dels càrrecs de confiança atenent que la quantitat de partits ha passat de 3 a 7.