Ros, en minoria absoluta

El candidat socialista admet la debilitat i assumeix que "caldrà dedicar molts recursos al diàleg"

Àlvar Llobet
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:33h
Carlos González, del Comú de Lleida, i Àngel Ros
Carlos González, del Comú de Lleida, i Àngel Ros | Salva Miret

De la majoria a la minoria. Absoluta. El líder del PSC, Àngel Ros, ha passat en pocs dies de tenir un plenari controlat amb 15 regidors socialistes a estar lligat per la debilitat que li donen els vuit regidors aconseguits el 24-M que l'obliguen a esmerçar esforços per arribar a acords amb la resta de partits. El primer escull, el de ser alcalde, l'ha superat aquest dimecres després que Ciutadans s'hagi negat a donar els vots a Toni Postius com a alcalde, però la tasca dura de Ros arribarà quan toqui gestionar el dia a dia.

L'alcalde en funcions de la capital del Segrià sap que amb el pes que li van donar les urnes no pot governar, per això admet que haurà d'esmerçar molts esforços en buscar diàleg amb les sis forces polítiques restants representades a la Paeria. Ros ha finalitzat aquest vespre, després de reunir-se amb representants del Comú de Lleida, la ronda de trobades amb les altres sis formacions que van també obtenir representació en les municipals de diumenge passat.

El polític socialista ha explicat que els ha tramés la importància de poder consensuar el nou cartipàs municipal i ha defensat que "correspon a qui tingui la responsabilitat de govern plantejar fer una proposta d'organització municipal". Tot i això, ha remarcat que "primer cal elegir a l'alcalde abans de treballar" i "a partir del dia 13 i el lògic seria que en pocs dies siguem capaços d'aprovar un cartipàs perquè pugui funcionar el nou ajuntament".