Àngel Ros serà l'alcalde de Lleida

Ciutadans li diu no a l'oferta de CiU i serveix en safata l'alcaldia al polític socialista | La formació votarà la seva líder, Ángeles Ribes, durant el ple d'investidura

Àlvar Llobet
27 de maig del 2015
Actualitzat el 28 de maig a la 1:39h
Ros serà alcalde de Lleida un altre cop
Ros serà alcalde de Lleida un altre cop | Àlvar Llobet

Àngel Ros serà el nou alcalde de Lleida. La líder de Ciutadans, Ángeles Ribes, assegura que no votarà ni el socialista ni el candidat de CiU, Toni Postius, durant el ple d'investidura que es celebrarà el proper 13 de juny, de manera que servirà en safata l'alcaldia al candidat del PSC, la força més votada el passat diumenge. "Ens votarem a nosaltres mateixos" ha assegurat a NacióLleida Ribes, que serà la líder de la tercera força a la Paeria i que ha acabat, d'aquesta manera, amb el ball de rumors i comentaris sobre una possible alternativa de govern al consistori de la capital del Segrià.

El candidat de CiU, Toni Postius, ha intentat aquesta setmana aglutinar les forces de l'oposició mitjançant l'oferta d'un pacte de transparència a la Paeria, que comptava amb el suport d'ERC i la simpatia del Comú de Lleida i de la CUP, que havien de passar aquesta proposta per assemblea. No obstant, la clau de la governabilitat la tenia Ciutadans, que no ha volgut menjar-se el gripau de fer alcalde un polític que s'ha mostrat independentista durant la seva carrera política. De fet, una de les clàusules del partit de Rivera és no fer alcaldes "aquells que volen dividir la nostra nació i dinamitar la convivència entre els ciutadans".

Sense els quatre vots de Ciutadans, Postius no suma majoria per ser el nou paer en cap de Lleida, un fet que no li cal a Ros, que si no aconsegueix majoria absoluta per ser-ho en una primera votació, li valdrà ser el líder de la força més votada per esdevenir alcalde.