El futur d'Àngel Ros com alcalde de Lleida depèn de Ciutadans

La formació d'Ángeles Ribes podria forçar la caiguda del socialista si accepta votar la investidura de Postius, que ofereix un pacte per la transparència als partits amb voluntat d'atreure el vot que el faci alcalde

Àlvar Llobet
27 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:12h
Ángeles Ribes pot decidir qui serà el nou alcalde
Ángeles Ribes pot decidir qui serà el nou alcalde | ACN

Ángeles Ribes pot decidir qui serà el nou alcalde Foto: ACN 


El candidat de CiU, Toni Postius, està disposat a esgotar totes les opcions per convertir-se en el nou alcalde de Lleida. La poca distància que separa CiU del PSC, només dos regidors, sumada al cafarnaüm de partits que han entrat al consistori, li donen marge al convergent per intentar aglutinar les complicitats necessàries que facin possible la seva investidura com a paer en cap el proper 13 de juny.

Per fer-ho, el cap de cartell de CiU, que li ha tancat la porta a Ros per un pacte de govern, necessita una majoria absoluta, que intenta guanyar amb l'oferiment d'un pacte per la transparència a l'ajuntament de la capital del Segrià. El PP s'ha desmarcat d'aquesta opció i no votarà Postius, però el jove polític encara no ha rebut resposta de Ciutadans, el partit que és la frontissa i que pot decidir el nou alcalde. La formació d'Ángeles Ribes té doncs, a les seves mans, la possibilitat d'acabar amb l'era d'Àngel Ros com a paer en cap. 

El gripau que s'ha d'empassar, però, no és menor; fer alcalde un polític desacomplexadament independentista, una opció que pot fer embarrancar aquest possible pacte, en el que s'hi sumarien la resta de forces si veiessin que Ciutadans puja al carro del canvi. Tan ERC, com la CUP, com el Comú de Lleida ja han dit que no faran alcalde Ros, per la qual cosa veurien amb simpaties el canvi de capità al capdavant del consistori.