Majoria absoluta pels alcaldes de les principals poblacions pallareses

Els batlles de la Pobla de Segur, Isona, Esterri d'Àneu, la Torre de Capdella i Rialp renoven la confiança dels seus veïns

Jordi Ubach
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:31h
Ramon Villuendas repetirà com alcalde a Esterri d'Àneu.
Ramon Villuendas repetirà com alcalde a Esterri d'Àneu. | ANC Sobirà

Ramon Villuendas repetirà com alcalde a Esterri d'Àneu. Foto: ANC Sobirà


Els veïns i veïnes de les poblacions pallareses més importants per densitat de població -no capitals de comarca- han renovat la confiança dipositada en els seus alcaldes, un suport massiu traduït en majories absolutes en tots els casos. Una tònica ben diferent a la de Tremp, on CiU i ERC poden fer fora el socialista Víctor Orrit, i a la de Sort, on el joc a tres bandes està més obert que mai amb la irrupció de Fem Municipi i la CUP en detriment de la majoria de CiU.

Lluís Bellera arrasa a la Pobla de Segur

L'actual alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha aconseguit la majoria absoluta a la Pobla de Segur al capdavant d'ERC. Només un regidor ha canviat de mans al segon municipi del Pallars, un traspàs que ha estat decisiu, ja que ha atorgat a Bellera la majoria que no tenia i que li permetrà governar 4 anys més. Els republicans han aconseguit passar de 5 a 6 dels 11 membres del consistori a costa dels socialistes, que passen de 2 a només 1.

Per la seua part, CiU, amb Conxita Ginestà, conserva els 4 regidors que va aconseguir fa quatre anys, tot i que s'ha quedat a només 29 vots d'aconseguir un cinquè regidor. El socialista Jordi Colom ha perdut un dels dos regidors que tenia, confirmant també a la Pobla la davallada generalitzada del PSC arreu de Catalunya.

Contante Aranda repetirà a Isona amb majoria absoluta

Un cas similar al de la Pobla passa al municipi d'Isona i Conca Dellà, on l'actual alcalde, Constante Aranda (CiU), ha estat reelegit al capdavant del consistori per majoria absoluta, aconseguint passar de 4 a 5 dels 9 regidors del consistori. ERC també ha guanyat un regidor en relació al 2011, tot i que es queda lluny de l'alcaldia amb 2. La patacada se l'emporta Candidatura de Progrés (PSC), que perd dos regidors i es queda amb 2.

Ramon Villuendas revalida la majoria a Esterri d'Àneu

Resultats gairebé idèntics a la capital de les Valls d'Àneu respecte les eleccions del 2011. Ramon Villuendas (ERC) seguirà al capdavant de l'ajuntament després d'aconseguir revalidar la majoria absoluta que ja tenia, amb 5 regidors, els mateixos que fa quatre anys. CiU s'ha quedat amb 2 regidors i els mateixos 103 vots que va treure el 2011. Villuendas, per tant, té assegurada l'alcaldia quatre anys més. 

Josep Maria Dalmau resisteix l'entrada de la CUP

A la Torre de Capdella, l'actual alcalde, Josep Maria Dalmau (PSC), perd suports i 1 regidor en benefici de la CUP, que entra per primer cop al consistori de la Vall Fosca amb 1 regidor. Convergència i Unió es manté amb els seus 2 regidors. CiU i CUP no sumen, per tant, Dalmau governarà quatre anys més amb majoria absoluta.

Gerard Sabarich renova la confiança dels seus veïns a Rialp

El que també ha estat alcalde durant els darrers quatre anys a Rialp, Gerard Sabarich (CiU), ha aconseguit revalidar la majoria que va aconseguir el 2011, quan la de CiU va ser la única llista presentada al municipi. Els convergents perden 2 regidors i es queden amb 5, en favor d'ERC, que enguany s'ha presentat als comicis i que amb 2 regidors s'ha quedat sense força suficient per governar.