Eduard Baches anuncia que deixa la política

Assegura que els seus límits com a polític els va veure aquest diumenge

ACN
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:37h
Baches amb la Seu Vella de Lleida al fons
Baches amb la Seu Vella de Lleida al fons | Àlvar Llobet

El candidat d'Entesa (ICV-EUiA i MES) a l'Ajuntament de Lleida, Eduard Baches, ha anunciat aquest dilluns a través de les xarxes socials que es retira de la política de manera "definitiva". La raó són els mals resultats en les eleccions municipals a Lleida, en què la seva coalició no ha aconseguit representació. L'ecosocialista ha volgut agrair els vots i el suport rebut però ha dit que "en aquest món, un ha de saber detectar els seus límits, i els meus me'ls vaig trobar ahir a la nit", ha escrit.

Per altra banda, Baches ha felicitat i celebrat l'entrada a la Paeria de forces d'esquerra com ERC, la Crida i el Comú ja que "tornaran a donar veu a la ciutadania i retornaran la justícia social", ha dit.En el text en què Baches ha anunciat la seva retirada, ha assegurat que d'aquesta experiència en treu "una pila enorme de bons records, molts aprenentatges i sobretot totes aquelles persones que han aparegut en aquest trajecte i que són simplement excepcionals". Tot i això, ha seguit, creu que també hi ha dedicat molts anys de la seva vida i que ara es vol centrar molt en els seus, i una mica en ell mateix.

Baches ha volgut deixar clar que aquest cop no és un "fins la pròxima", sinó un "adéu definitiu" dins de la política institucional o els moviments socials, encara que puntualitza que "mai" deixarà de ser una persona d'esquerres, perquè "no sabria ser d'una altra forma".