Ros té les portes del pacte tancades

El candidat assegura que la governabilitat a Lleida passa pel PSC, però la resta de partits es neguen, d'entrada, a cedir-li els vots | Toni Postius de CiU no descarta que pugui arribar a l'alcaldia, mentre que Ciutadans rebutja un pacte d'estabilitat amb Ros i el PP

Àlvar Llobet
25 de maig del 2015
Actualitzat el 26 de maig a les 2:04h
Àngel Ros, després de saber els mals resultats del PSC
Àngel Ros, després de saber els mals resultats del PSC | Salva Miret

Àngel Ros, després de saber els mals resultats del PSC Foto: Salva Miret


Àngel Ros no es pensava que el dilluns 25 de maig hauria de fer tantes matemàtiques com les que està fent. Els mals resultats del PSC a Lleida, on ha perdut 7 regidors i només manté una avantatge de 2 respecte CiU, obliguen l'actual paer en cap a explorar uns acords que, de moment, no està trobant. Tot i marcar perfil assegurant que la governabilitat de la Paeria passa forçosament pel PSC, Ros no troba ara per ara el desllorigador que li doni una mínima estabilitat pels propers quatre anys al capdavant del consistori lleidatà, on tremolen les cadires.

Les primeres declaracions dels partits que estaran representats a la Paeria a partir de meitats de juny són clares: amb Ros, no. Ho ha dit a NacióLleida el candidat de CiU, Toni Postius, que ha descartat bastir un pacte de govern amb l'actual alcalde en funcions. "No descarto que pugui ser jo l'alcalde" assegura el convergent, satisfet pel resultat del seu partit, que ha mantingut el sisè regidor que perdia en totes les enquestes. Postius indica que a partir d'ara s'obre un període de diàleg.
 

Ángeles Ribes, de Ciutadans Foto: Salva Miret


Per la seva banda, Ángeles Ribes, la representant de Ciutadans, que s'ha convertit en la tercera força al consistori lleidatà, ha descartat d'entrada un acord de govern amb el PSC, si bé ha indicat que es pot parlar de tot amb tothom. "Amb el PSC podem arribar a acords puntuals, però a hores d'ara descartem un pacte de govern, perquè nosaltres no hem vingut a la Paeria a fer un intercanvi de cadires" assegura la futura regidora, eufòrica aquest dilluns. Ribes ha descartat per complet, també, unir forces amb el PP per donar-li l'alcaldia a Ros.

Tampoc ERC sembla que estigui per la feina d'ajudar a fer alcalde Àngel Ros. De fet, el líder de la formació, Carles Vega, supedita un acord amb el PSC a la marxa del polític socialista, un fet que fa inviable, ara mateix, l'acord entre aquestes dues forces. Aquest diumenge, Vega mostrava sense ambigüitats que la seva aposta és la d'un govern sobiranista a la Paeria format per CiU, ERC i la CUP, si bé aquestes paraules s'han de traduir en acords formals en les properes setmanes.

El pacte amb el PP s'intueix sense efecte, ja que socialistes i populars només sumen 10 regidors, mentre que la CUP i el Comú de Lleida porten mesos assegurant que amb el PSC no pactaran.