Daltabaix històric del PSC d'Àngel Ros

Els socialistes lleidatans perden 7 regidors i es veuen superats per la suma entre CiU, que conserva el sisè edil, i ERC, que entra amb 3 | Ciutadans es converteix en tercera força amb 4 representants mentre que la CUP, el Comú de Lleida i el PP tindran 2 regidors cadascun

Àngel Ros, acompanyat d'alguns membres de la seva llista
Àngel Ros, acompanyat d'alguns membres de la seva llista | PSC
Àlvar Llobet
24 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 14:47h

Àngel Ros amb alguns dels membres de la llista del PSC


El PSC de Lleida ha patit aquest diumenge una bufetada monumental de la ciutadania. Àngel Ros ha guanyat les eleccions, però mai una victòria havia estat tan amargant per un polític. El que ha estat totpoderós paer en cap durant els darrers deu anys haurà d'esmolar l'enginy per tornar a asseure's a la trona d'alcaldia de la capital del Segrià, que ara li tremola d'una manera com pocs es pensaven durant la campanya.

Els resultats han estat demolidors pels socialistes lleidatans, que han perdut 6.400 vots respecte els resultats del 2011 i que han deixat pel camí 7 edils. Només 8 regidors del PSC seran els que prendran possessió el proper mes de juny, i, a hores d'ara, no saben si per ser govern municipal. No ho tindrà fàcil el PSC, que trobarà algunes portes tancades per buscar pactes.
 

Postius ha celebrat el resultat del seu partit Foto: ACN


Ros pot anar a trucar a la CiU d'Antoni Postius, que ha sabut mantenir l'estabilitat de la seva formació fermant el 6 regidors i el 17,92% dels vots, una fita. El socialista també por preguntar pel pacte amb Ciutadans, ha esbotzat la porta de la Paeria i ha entrat amb 4 regidors i l'11,90% dels vots. ERC, per la seva banda, ha tornat al consistori amb 3 regidors i l'11,28% dels vots i la Crida-CUP també entra com nova formació amb 2 regidors i el 8,75%. El PPC pateix una forta davallada i passa de 6 regidors a 2 amb el 8,69% de vots i l'agrupació d'electors Comú de Lleida entra amb 2 regidors i el 7,55% dels vots.

Qui s'ha quedat fora de la Paeria ha estat Entesa per Lleida, coalició d'ICV i MES. El candidat, Eduard Baches, s'ha quedat amb 2.419 vots i un 4,8% dels sufragis.


La participació en aquests comicis ha estat del 54,5% dels votants.

A les eleccions de 2011 el PSC va guanyar a Lleida amb un 42,07% dels vots, una àmplia majoria absoluta de 15 regidors. CiU va quedar en segona posició amb el 18,31% dels vots i 6 regidors; i el PPC va aconseguir també 6 regidors però menys percentatge de vot quedant-se en el 16,52% del total. Fa quatre anys, van quedar fora de la Paeria ICV-EUiA amb el 4,6% dels vots i ERC amb el 4,21%. La participació va ser del 49,81%

La nova Paeria.

PSC.

Àngel Ros

Montse Mínguez

Fèlix Larrosa

Xavier Rodamilans

Sara Mestres

Rafael Peris

Montse Parra

Joan Gómez

CiU.

Toni Postius

Carme Culleré

Paco Cerdà

Cristina Simó

Rosa Mari Salmeron

Marta Gispert

Ciutadans.

Ángeles Ribes

José Luis Osorio

Daniel Rubio

José Maria Lorenzo

ERC.

Carles Vega

Josep Maria Baiget

Núria Marín

CUP.

Pau Juvillà

Francesc Gabarrell

Comú de Lleida.

Carlos González

Sergi Talamonte

PP.

Dolors López

Joan Vilella
 

Consulta el minut a minut de la jornada electoral a NacióLleida