Rescaten dos escaladors que han passat la nit penjats a 80 metres d'alçada

Als dos homes se'ls hi havia acabat la corda mentre feien ràpel a la paret de la Cascada, a l'Alt Urgell

Imatge del rescat a Peramola
Imatge del rescat a Peramola | Bombers
ACN / À.Ll
23 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:47h

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme dos rescats de muntanya aquest dissabte a la demarcació de Lleida. Entre quarts de nou del matí i quarts de dues del migdia han actuat a Peramola i a Camarasa. El primer dels rescats ha tingut lloc a dos quarts de nou del matí a la Paret de la Cascada de Peramola (Alt Urgell), on dos escaladors han passat la nit a 80 metres d'alçada perquè divendres se'ls va acabar la corda mentre feien ràpel.

Els Bombers han estat alertats per una persona que els ha sentit cridar auxili. Fins al lloc s'hi ha desplaçat un helicòpter, efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i tres vehicles terrestres. Els dos accidentats estaven il·lesos i han pogut baixar pel seu propi peu.Quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia els Bombers de la Generalitat han estat activats per rescatar un escalador que ha resultat ferit menys greu en caure-li un roc al cap a la Cova del Tabac de Camarasa (Noguera).

Per atendre l'emergència s'ha activat una dotació terrestre, personal del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i un helicòpter. Per rescatar l'home accidentat s'ha fet un gruatge fins a l'helicòpter. Un cop a l'aparell, l'escalador ha estat traslladat fins a una zona pròxima, on un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques l'ha recollit per portar-lo a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.