Joan Margarit guanya el XV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana

El poeta ha agraït el reconeixement dels col·legues "de la professió més solitària del món"

ACN
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 21:09h
Joan Margarit serà dijous a Manresa
Joan Margarit serà dijous a Manresa

El poeta i arquitecte Joan Margarit (Sanaüja, 1938) s'ha proclamat guanyador del XV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, aquest divendres. El guardó, que reconeix la trajectòria i divulgació que ha tingut la seva obra, té el valor afegit de ser concedit anualment pels companys de professió que són membres de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

La flamant presidenta de l'entitat, Bel Olid, ha entregat al poeta un diploma i una ploma commemorativa, en un acte a l'Ateneu Barcelonès, mentre Sam Abrams ha glossat la seva trajectòria. Margarit ha expressat el seu agraïment als col·legues d'ofici, una professió que, ha dit, "és la més solitària del món".Joan Margarit ha manifestat que un guardó que et dona "la gent del teu ofici, en sentit ampli" és un motiu de satisfacció especial. El poeta destaca el fet que hi hagi hagut "unitat" en una professió solitària per antonomàsia -"l'ofici més solitari del planeta", ha indicat-. "Que aquesta soledat es giri cap a tu en un moment determinat té una emoció especial que en altres llocs no pot ser-hi", ha asseverat.

La nova presidenta de l'AELC, Bel Olid, ha celebrat "poder estrenar-se" atorgant aquest guardó i a la figura de Joan Margarit. "Després d'haver guanyat molts premis, alguns més d'una vegada i alguns dels més importants, em sembla bonic que els companys escriptors hagin volgut atorgar també aquest", ha exposat.