Roberto Fernández reclama un ampli acord per aconseguir més finançament per a les universitats

Ha pres possessió com a rector de la UdL en un acte presidit pel conseller Mas-Colell

ACN
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:49h
Roberto Fernández, nou rector de la UdL
Roberto Fernández, nou rector de la UdL | Laura Cortés

Crear una idiosincràsia acadèmica pròpia en el panorama universitari català i espanyol, singularitzar la recerca en agroalimentació, biomedicina, energia i desenvolupament territorial i afinar en les aliances internacionals, són les prioritats del nou mandat de Roberto Fernández com a rector de la Universitat de Lleida els propers quatre anys. Així ho ha manifestat davant als assistents a l'acte d'investidura en el càrrec, que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a la Sala d'actes del Rectorat de la UdL.

"La Universitat de Lleida no ha de ser la miniatura d'una universitat de molta grandària. No podem ni hem de tenir-ho tot", ha dit el rector. És per això que cal crear un model de docència propi al voltant de classes no massificades, dobles titulacions, sistemes d'alternança, graus amb altres universitats, cursos virtuals, domini de terceres llengües, preparació per a l'emprenedoria i l'ocupabilitat, i una potent oferta de formació contínua, ha afegit.

Per aconseguir-ho, ha demanat a la comunitat universitària, com ho va fer fa quatre anys, sumar-se al seu projecte i estar disposada al canvi i a les reformes futures en pro del consens i de l'interès general perquè "les institucions com la nostra no suporten fàcilment les ruptures als programes d'actuació". "Aquí no hi ha un poder governamental i una oposició antagònicament situats, sinó una cooperativa que cada quatre anys encomana a un equip la gestió que ha de fer-se amb tot i per a tots".

També és necessari, ha dit, l'alè i la confiança del conjunt de la societat lleidatana i de les seues principals institucions. A les empreses, els ha demanat una col·laboració més estreta i al Govern de la Generalitat més suport i comprensió, sobretot perquè la institució ha mantingut l'herència dels anteriors rectors d'acabar els exercicis pressupostaris sense dèficit. En aquest sentit ha defensat que invertir en la universitat pública és part de la solució que necessita Catalunya i que les retallades en educació superior no poden sostenir-se en el temps.

Per la seva part, el conseller d'Economia i Coneixement, ha felicitat al rector per la seva reelecció tot afirmant que Catalunya necessitat una gran universitat i una gran Lleida. En el seu breu discurs ha justificat la pujada de taxes per poder mantenir la qualitat de la universitat i ha anunciat que es continuarà amb la flexibilització de l'estructura de graus.