Comissen a Lleida més d'una tona de cargols que es venien il·legalment

La Guàrdia Civil els troba després d'inspeccionar tres punts diferents de la ciutat de Lleida arrel d'advertències sobre possibles vendes sense cap mena de control sanitari

990_1432222032CaragolsBona
990_1432222032CaragolsBona
ACN
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:27h

Imatge dels caragols comissats Foto: Guàrdia Civil

 

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Lleida han comissat més de 1.000 quilos de caragols en tres inspeccions diferents a magatzems i garatges de Lleida ciutat on es venien de forma il·legal per al consum humà. Les inspeccions es van fer després que la policia rebés diverses informacions sobre una associació de criadors de caragols a qui s'advertia de possibles irregularitats en la venda, sense cap tipus de control sanitari.

Les varietats comissades són Otala Lactea i Bover i els denunciats no van poder acreditar documentalment el registre sanitari per manipular i distribuir aquests animals així com fer-ne compravenda.

Les persones denunciades són totes veïnes de Lleida ciutat. Les actes es van remetre als serveis territorials del Departament de Salut de la Generalitat, que després de fer diverses comprovacions van ordenar la destrucció dels caragols intervinguts.