Alcarràs retira l'estelada de l'Ajuntament i les Borges ho farà quan li ho comuniqui la Junta Electoral

L'alcalde, Miquel Serra, diu que no s'han volgut posar en conflicte amb les forces de seguretat de la Generalitat

L'estelada s'ha canviat per una senyera a Alcarràs
L'estelada s'ha canviat per una senyera a Alcarràs | ACN
ACN / À.Ll
20 de maig del 2015
Actualitzat a les 23:36h

La bandera estelada que onejava en un dels tres pals de l'Ajuntament d'Alcarràs, juntament amb l'europea i la del municipi, ha estat retirada aquest dimecres i substituïda per una senyera després que la Junta Electoral de Zona (JEZ) hagi enviat un requeriment. Segons l'alcalde Miquel Serra es va decidir de mantenir tot i que la setmana passada ja es va ordenar la retirada perquè el consistori no actua com a col·legi electoral. Serra ha dit que no s'han volgut ''posar en conflicte'' les forces de seguretat de la Generalitat i dilluns tornaran a penjar l'estelada.

A Lleida, les Borges Blanques mantenen l'estelada perquè no han rebut res de la JEZ i a Esterri d'Àneu s'ho estan pensant. Miquel Serra, d'ERC, ha explicat que ja fa quatre anys que tenen penjada l'estelada a l'Ajuntament i als locals públics del municipi però que ara en eleccions, tot i que ''sentimentalment té importància'' l'han treta per no entrar en ''conflicte'' amb les forces de seguretat de la Generalitat. I es que des de la Junta Electoral s'ha demanat la intervenció dels Mossos d'Esquadra en aquells municipis on es neguin a retirar les estelades.

Serra ha afegit que tot i que l'Ajuntament no actua com a col·legi electoral a les Eleccions Municipals de diumenge ''cap problema'', perquè ara han posat la senyera i dilluns hi tornarà a onejar l'estelada per ''no influir'' en les eleccions.

A la demarcació de Lleida, les Borges Blanques encara mantenen l'estelada al balcó de l'Ajuntament ja que segons fonts municipals no han rebut cap requeriment de la Junta Electoral de Zona. Això no obstant, si que han assegurat que quan aquest arribi, retiraran l'estelada per no influir en el correcte desenvolupament de la jornada electoral de diumenge.