15
de maig
del
2015
Actualitzat
a les
2:14h
Pa amb ametlles i mel
Els que tingueu panificadora ja sabreu lo còmode i fàcil que resulta fer pa, es poden fer moltes variacions depenent de l’ ingredient que li afegim.
Us mostro un pa diferent pel que fa a gust, i també en calories, es tracta d'un pa dolç, energètic, ideal per a esportistes, nens que no paren, això no implica que els altres no ho puguem prendre, que consti.
Ingredients per a un pa de 800 gr:
250cc. d'aigua
450 gr. de farina
16 gr. de llevat fresc premsat
1,5 c / p de sal
2 c / s de mel
20cc. d'orxata
100 gr. d'ametlles filetejades
Traieu la cubeta de la màquina i poseu els ingredients per aquest ordre: Aigua, mel, orxata i sal. Afegiu la farina sobre els líquids, feu al centre un petit forat dipositant el llevat esmicolat amb els dits.
Col·loqueu la cubeta a la màquina, abaixeu la tapa i seleccioneu el programa complet o normal. Quan la màquina doni l'avís, que serà en el segon pastat, afegiu les ametlles filetejades. Deixeu acabar el programa
NOTA: El tipus de farina emprat és de força però també ho he fet amb farina normal i surt bé també.
** Millor emprar llevat fresc premsat, surt més esponjós el pa.
** La sal no ha de tocar al llevat.
** Si no teniu orxata, poseu una mica de llet i si la tinguéssiu d'ametlla millor.
** Abans de que la màquina enforni el fa, si podeu, traieu les 2 paletes del pastat, ja que un cop el pa estigui cuit us resultarà una mica molest per treure-les.
** La massa en cru ha de quedar amb l'aspecte i textura que us comento i ensenyo en aquesta foto aquí
** C / s = cullerada sopera
** C / p = cullera de postres
** El pa, també el podeu fer a mà i coure’l al forn, això ja seria una altra recepta per poder-vos explicar temps de llevat, cocció...