Un pare denuncia que CiU «posa en risc» la vida d'una filla seva

Presons li denega la reducció de jornada per atendre una nena de cinc anys afectada per una malaltia rara

B.F.
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:37h
990_1431607327Captura_de_pantalla_2015-05-14_a_las_14.38.45
990_1431607327Captura_de_pantalla_2015-05-14_a_las_14.38.45


El pare d'una nena de cinc anys afectada per una malaltia rara, Eduardo Sesé, ha iniciat una campanya a les xarxes socials per denunciar que els responsables del centre de menors El Segre de Lleida, on treballa, li ha retirat la reducció del 99% de jornada de la que gaudia per poder cuidar de la seva filla, i des del 4 de maig l'han obligat a reincorporar-se al seu lloc de treball.

La nena, Dúnia Sesé, pateix crisis epilèptiques des de novembre de 2013 i, com a conseqüència, se li ha reconegut una discapacitat del 66%. La seva és una malaltia rara (Encefalopatia epilèptica no filiada), reticent a tots els tractaments i les medicacions provades fins ara, informa la família.

Les descàrregues que rep el seu cervell -231 entre octubre de 2014 i gener de 2015- li provoquen un retard psicomotor. A més, les crisis, que pot patir en qualsevol moment, l’obliguen a vídeo-vigilància nocturna i a dur casc durant el dia, per disminuir la gravetat de les lesions que li poden ocasionar les caigudes o altres accidents deguts a la pèrdua de consciència instantània. 

Per cuidar-la, el seu pare va obtenir una reducció del 99% de la jornada com a educador del centre de menors, després d'un ingrés hospitalari de quatre mesos entre el 2013 i 2014, que va finalitzar amb una alta forçada de la pacient per la manca de resultats positius, informa la familia. Però, tot i que la situació de la nena no ha canviat, va veure com l'1 de gener d'enguany la reducció de jornada li passava a ser del 50%. Després de sol·licitar una revisió del cas i prioritzant la integritat física i la vida de la seva filla, Eduardo Sesé va optar per demanar un permís sense sou i, posteriorment, una pròrroga. El 27 d'abril va fer el darrer intent escrit per recuperar la reducció del 99%, però encara n'espera una resposta.

Davant aquesta situació, que considera una injustícia, Eduardo Sesé ha pujat un vídeo a YouTube i ha iniciat una campanya a Change.org demanant que es difongui el seu cas i arribi, així, als alcaldables de CiU perquè donin suport públic a la Dúnia i reclamin al director general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera, responsable últim del centre, perquè revisi el cas i torni a permetre reduir la jornada en un 99% per poder continuar cuidant la seva filla.