Francisco García: «Impulsarem l'atractiu empresarial de Ponts»

El candidat d'ERC creu que el nou polígon industrial serà la pedra angular que faci possible aquesta voluntat

Francisco Garcia, candidat d'ERC a Ponts
Francisco Garcia, candidat d'ERC a Ponts
Balaguer
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:15h
Francisco García, candidat d'ERC a Ponts

Els resultats de les eleccions municipals del 2007 i 2011 a Ponts


- Tres propostes del seu programa electoral

- Continuar amb l’austeritat, el rigor i la transparència en la nostra gestió.

- “La Casa Samarra”. La gran aposta cultural de Ponts.

- Impuls econòmic, turístic i de promoció del nostre comerç i dels nostres atractius patrimonials, culturals, esportius, d’oci i de natura.

- Acabi les frases:

- Al meu municipi li falta... arribar a ser un atractiu per al món empresarial. Amb el desenvolupament del nou polígon i de les noves oportunitats que aquest pot aportar, esperem que sigui un dels revulsius a l’hora d’arribar a ser un pol d’atracció de grans empreses que puguin aportar desenvolupament econòmic a la nostra zona, potenciar el creixement de la nostra indústria local i la creació de nous llocs de treball.
 
- Al meu municipi li sobra...res. Estem orgullosos de tot el que tenim a Ponts, dels nostres serveis i de la nostra gent. Cadascú des de la seva petita parcel·la i des de la seva col·laboració ja sigui amb les diferents entitats o de forma individual aporta el seu gra de sorra. Tenim un gran teixit associatiu que representa un dels nostres tresors més preuats.

- La crisi s’ha acabat a la seva localitat?

- No! Encara no ha acabat pas del tot per molt que el govern ens ho vulgui fer veure d’aquesta manera... El que sí que puc afirmar que a les nostres zones i en pobles petits la crisi no s’ha manifestat d’una manera tan visual com ho ha pogut fer en les grans ciutats.
Continuarem treballant amb honestedat, sanejant les arques municipals, i gestionant amb austeritat i rigor els nostres diners, alhora que vetllarem per promocionar el nostre comerç, serveis i atractius turístics. Tenim un gran potencial i ara l’hem de saber gestionar de la millor manera.  

- La primera mesura que prendria si  és escollit alcalde el 24 de maig

- Continuar treballant com fins ara, amb molta honestedat i basant el nostre dia a dia i en millorar el benestar de la nostra gent. Continuarem la nostra voluntat de servei a les persones, i ens mantindrem disposats, sigui l’hora que sigui, durant les 24 hores del dia, per atendre qualsevol situació que preocupi algun dels nostres convilatans. Ho hem fet fins ara i ho continuarem fent.

Per això ens hem presentat a aquestes eleccions municipals. Ho fem amb il·lusió i amb ganes, predicant amb l’exemple i mostrant-nos propers a la ciutadania. Els pontsicans saben que complim els nostres projectes. Els protagonistes del nostre projecte són els pontsicans i pontsicanes. S’ho mereixen tot! Treballarem per ells i entre tots ho farem!
 
- Quantes legislatures creu que hauria de governar un alcalde?

- Tirar endavant un municipi i desenvolupar un projecte amb garanties implica un esforç important. Són molts els camps que cal impulsar d’una manera activa, i per tant, es fa necessari un període de temps el suficientment llarg per poder dur a terme tots els projectes a curt i llarg termini que es plantegen.

Crec – a nivell personal - que una legislatura de 4 anys, és un període massa curt per poder dur a terme tots els projectes que impliquen la vida d’un municipi. Per tant, dues legislatures és el temps “ideal” per poder desplegar i implantar tot el programa electoral que un equip es planteja.

- Amb quin partit mai no pactaria?

- Tal i com sempre ha manifestat el nostre grup el més important per a nosaltres són les persones, els pontsicans i les pontsicanes i el seu benestar. Per aquest motiu si partim d’aquesta premissa, el que sempre vetllarà el nostre equip és aconseguir aquest objectiu.
Personalment sempre he manifestat que la nostra candidatura és unitària i que aglutina diferents sensibilitats. Un equip de persones que vol treballar per Ponts i per la seva gent i, per això, estem per sobre de qualsevol sigla política tot i que compartim plenament els ideals del nostre partit. Per aquest motiu si partim d’aquesta premissa, el que sempre vetllarà el nostre equip és poder assolir els objectius plantejats.

Per això el nostre equip pactaria amb les persones, no amb partits. I ho faria amb aquelles que busquen el mateix objectiu que el nostre. En un poble com Ponts, hem de ser capaços de deixar de banda les desavinences personals que hi puguin haver i treballar tots junts per millorar el benestar dels pontsicans.

- L’aparició de les noves formacions és fruit de la poca autocrítica dels partits tradicionals?

- N’estic segur... Cada cop la classe política està més degradada i més menyspreada per la societat. I és la mateixa classe política la culpable d’aquesta situació.
Les males pràctiques de molts partits, els enganys, els fraus i la corrupció han conduit a aquesta situació. Hauríem de ser capaços de fer neteja d’aquestes males pràctiques i donar exemple d’honestedat i transparència.

- És bo que la independència de Catalunya estigui present en aquestes eleccions?

- És clar que sí. Cada cop estem més aprop d’arribar al final d’un procés iniciat ja fa temps, en el qual molts catalans i catalanes han dedicat molts esforços per poder decidir lliurement el nostre futur. I per això la nostra candidatura ha donat suport al compromís d’Ajuntaments per la Independència  de l’Assemblea Nacional Catalana.

Per tant, aquestes properes eleccions municipals, potser no tant als pobles petits (on es vota més la persona que no pas les sigles), però sí que a les grans capitals poden ser un bon termòmetre, una bona eina de mesura per tal de veure de manera anticipada tal i com poden anar les properes eleccions del mes de setembre. Per tant, la meva opinió és que els catalans acudiran en gran mesura a aquests comicis locals, en els que el procés català crec que hi serà molt present.