Francesc Roset: «Les decisions més importants d'Arbeca es posaran a votació popular»

El candidat d'ERC al municipi creu que al municipi li cal acabar d'urbanitzar molts carrers

Redacció
13 de maig del 2015
Actualitzat a la 1:52h
Francesc Roset, candidat d'ERC a Arbeca
Francesc Roset, candidat d'ERC a Arbeca
Francesc Roset i Sans, candidat d'ERC a Arbeca

Consulta els resultats de les municipals del 2007 i del 2011 a Arbeca
 


- Tres propostes del seu programa electoral

- Fomentarem la màxima transparència de la gestió municipal per garantir l'accés a tota la informació generada per l’ajuntament, per crear confiança entre el govern municipal i la societat per formar una ciutadania responsable i participativa.

- El poble tindrà la paraula a les diferents àrees de govern i comissions a través de la presència de les seves entitats, associacions, empreses, i posarem les decisions més importants a votació popular mitjançant consultes populars. 

- Justícia social, igualtat d’oportunitats, entre tots els arbequins , on el col·lectiu prevalgui davant l’individual. Arbeca som tots i és de tots. 
 
- Acabi les frases:

- Al meu municipi li falta... per exemple, acabar d’urbanitzar molts carrers, una sala polivalent per activitats culturals i esportives.

- Al meu municipi li sobra... no li sobra ningú, al contrari hem de saber integrar i fer participar a tothom en aquest projecte de millorar les condicions de vida del nostre poble sense cap mena de discriminació pel seu origen, estatus social ni manera de pensar.
 
- La crisi s’ha acabat a la seva localitat?  

- No, i per sortir-ne cal activar com mai la promoció econòmica  dels diferents sectors productius, siguin agraris, ramaders,  de serveis, industrials,.. i  fomentar tota l’economia  amb base al valor afegit que disposem ( oli, oliva arbequina, paisatge, Vilars, Castell...) Tenim les eines, cal emprar-les.
 
- La primera mesura que prendria si és escollit alcalde el 24 de maig 


- Fer del diàleg, el respecte, la ètica, la transparència, la responsabilitat  i el compromís amb el país la manera de fer i actuar de l’equip de govern.
 
- Quantes legislatures creu que hauria de governar un alcalde?  

- Crec  que amb un màxim de dues legislatures hi ha suficient espai de temps per a dur a terme una acció de govern socialment justa.
 
- Amb quin partit mai no pactaria?

- Penso que a nivell municipal, ara i sempre, el més important són les persones i la seva manera de fer, no el partit que representen. De totes maneres no pactaria amb llistes fantasma, com malauradament tenim a la comarca .

- L’aparició de les noves formacions és fruit de la poca autocrítica dels partits tradicionals?  

- Potser sí, així també com la corrupció i la falta d’ètica d’alguns partits tradicionals.

- És bo que la independència de Catalunya estigui present en aquestes eleccions?

- És clar que sí, i volem que  la independència sigui l’eina per fer un país nou i guanyar un futur millor pel nostre poble,  i per això la candidatura Esquerres d’Arbeca ja hem donat suport al compromís d’Ajuntaments per la Independència  de l’Assemblea Nacional Catalana. Des de sempre hem estat independentistes i el 24-M  serà  el primer pas per guanyar el 27-S, per guanyar la nostra llibertat, i la guanyarem.