Qui és Liz Castro, la candidata més votada al secretaria nacional de l'ANC

Redacció
10 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:57h
990_1431276444liz_Castro
990_1431276444liz_Castro
Liz Castro, juntament amb Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro i Jordi Sànchez, ha estat la candidata més votada en la votació que ahir va dur a terme l'Assemblea Nacional Catalana per escollir els membres, tant del secretariat nacional com del territorial.

Però qui és Liz Castro?

Elizabeth Castro, coneguda com a Liz Castro, és nascuda a San Leandro, a l'Estat de Califòrnia (EUA), el 1965, Liz Castro es va traslladar a Barcelona, entre el 1987 i el 1993, per gestionar la traducció de programes informàtics. Escriptora, editora i traductora, els seus llibres tracten majoritàriament del desenvolupament de llocs web.

Com a activista s'ha implicat activament en defensar la independència de Catalunya. El 2013 va publicar el llibre 'Whats up with Catalonia?', on pretenia explicar al món la relació entre Catalunya i Espanya i el procés sobiranista.



En l'entrevista feta per Xavier Grasset a 'L'oracle de Catalunya Ràdio', en motiu de la publicació del citat llibre l'any 2013, que trobareu a continuació, explica que, tot i residir a Massachusetts intenta venir a Catalunya almenys un cop l'any.

Preguntada sobre el seu interès pel fet català, Castro explica que els seus besavis eren andalusos i "el que jo volia fer era parlar castellà" però quan "vaig anar a la universitat hi havia un curset de català a Califòrnia i el vaig fer". A partir d'aquí, li va aparèixer "l'interès".