Liz Castro és la candidata més votada a les eleccions de l'ANC

Els resultats definitius es fara públics el 12 de maig

ACN
10 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:59h
Liz Castro, Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro i Jordi Sànchez han estat els quatre candidats de representació nacional més votats, segons els resultats provisionals que ha fet públics aquest diumenge la Junta Electoral (el 12 de maig es publicaran els definitius). En aquestes eleccions hi han participat 7.625 socis dels 34.500 que hi podien votar, un 22% del total.

Les bases de l'ANC han apostat pel continuisme en les eleccions al nou secretariat nacional que agafarà el relleu del que ha liderat com a presidenta Carme Forcadell. Els resultats provisionals de les eleccions que es van fer aquest dissabte formen part del grup Junts, que aglutina l'escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l'escriptora i traductora Liz Castro i l'adjunt al Síndic, Jordi Sànchez.

Hi havia molta expectació per saber si el nom que sona amb més força per ser el nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, seria el candidat més votat. I, finalment, no ha estat així. La persona més votada ha estat l'escriptora i traductora Liz Castro, amb 5.093 vots, seguida per la coordinadora de la campanya 'Signa un Vot per la Independència', Rosa Alentorn, que ha aconseguit 4.973 vots.

La tercera persona més votada ha estat l'exdirector del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro (4.864). Sànchez, actual adjunt al Síndic de Greuges, ha estat el quart més votat (4.640). Seguidament hi ha Gemma Cots (4.087 vots), Jordi Vilarasau (4.078 vots), Nuri Guillaumes (4.041 vots) i Gabriel Rufián (3.910 vots).

El secretariat nacional de l'Assemblea estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d'entre els candidats de representació nacional i la resta seran candidats de representació territorial. Serà el nou secretariat escollit el que decidirà els càrrecs orgànics de l'entitat (president, vicepresident, tresorer i secretari) al plenari que es farà el 16 de maig.

Coneguts els resultats, Liz Castro ha piulat: