Tremp formalitza la cessió de la documentació Patrimonial Casa Sallent de Vilella

La família Jordana-Morgó de Vilella ha formalitzat la cessió de la documentació familiar de Casa Sallent de Vilella, de la seva propietat, i que ha estat incorporada a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp.

per NacióLleida, 9 de març de 2011 a les 16:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Moment de la signatura.

Aquesta documentació ja va ser dipositada per la família a l’arxiu el mes de març de 2009 i compta amb un total de 25 documents en suport pergamí de mides i cronologia per determinar, majoritàriament del S. XVI i un document en suport paper que consta de sis fulls.

 
Es tracta bàsicament de documents de compravenda dels béns familiars. L’ACPJ ha iniciat les intervencions de planxat, neteja mecànica i protecció dels pergamins en suports de conservació. També s’han digitalitzat la totalitat dels documents i progressivament s’anirà fent el regest i la transcripció.

 
La formalització d’aquesta cessió, i d’altres que s’han anat produint des de la inauguració de les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, haurien de servir d’exemple perquè moltes institucions, entitats, empreses i particulars, dipositin en aquest equipament els seus fons documentals; ja sigui mitjançant donacions, cessions en dipòsit o altres fórmules que permetin la preservació i la posada disposició dels investigadors del patrimoni documental de Tremp i de la comarca, amb l’objectiu últim de preservar la memòria dels nostres pobles.

 

Participació